Grundlovscermoni i byrådssalen på Odder Rådhus

Seks nye borgere sagde ja til Danmark

04. maj 2021

Onsdag formiddag var der dækket op til fest i byrådssalen på rådhuset i Odder. Der var nemlig grundlovsceremoni, hvor seks borgere i kommunen officielt fik deres danske statsborgerskab.

Ceremonien blev afholdt lidt anderledes end den var planlagt på grund af corona-virussen. For eksempel gik borgmester Uffe Jensen rundt til hver ny statsborger og skrev under, og det meget omdiskuterede håndtryk var heller ikke på programmet. En forfriskning i byrådssalen blev det dog til, inden de nye statsborgere kunne blive fejret af familie og venner uden for rådhuset.

Under hele ceremonien var der højt humør, og i sin tale glædede Uffe Jensen sig også over at de seks mennesker havde valgt Danmark til.

” For ved at vælge Danmark til, har I også valgt netop de danske værdier til, ikke mindst det danske fællesskab. Det kan lyde højtideligt, og det er det i virkeligheden også. For fællesskabet er noget af det vigtigste, vi har. Fællesskabet udgør de usynlige bånd, der binder os sammen og gør os til et stærkt og samlet folk,” lød det blandt andet fra borgmesteren.

De seks nye statsborgere blev efterfølgende fulgt ud gennem det ene tårn i rådhuset, hvor familie og venner ventede på at komme til at fejre dem.

Billeder fra Grundlovsceremonien