unge vinker

Sidste træningsdag inden musikfestival

24. september 2019

I næste uge holder Odder og Horsens Kommune musikfestival. Det er festivalen Levende Musik i Skolen, som de to kommuner er vært for. Fra den 1. oktober til den 3. oktober vil der være mere end 32 professionelle musikgrupper, 14.000 skolebørn på tilhørerrækkerne og festivalgæster fra ind- og udland.

For alle skolebørn gælder det, at de kommer til at opleve to koncerter og deltage i én workshop/musikaktivitet. Som en del af festivalen er der nogle af skoleleverne, der er udvalgt til at være en del af KulturCrew. Det er en gruppe elever, der skal være med til at sikre at alt lige fra teknikken til præsentation af musikerne fungerer.

Tirsdag holdt KulturCrew og de frivillige hjælper en workshop på Parkvejens Skole, så alle er helt klar til start i næste uge. Eleverne øvede bl.a. præsentationsteknik og besøgte de forskellige spillesteder.

Selv om festivalen mest er for børn har alle mulighed for at være med til åbningen tirsdag den 1. oktober kl. 16.30-17.30 i Spektrum Odder. I Horsens er åbningen samme dag om morgenen. 

Til åbningen i Odder vil der være velkomst ved borgmester Uffe Jensen fra Odder Kommune og borgmester Peter Sørensen fra Horsens Kommune. An Odder Band fra Odder Musikskole og WannaBe fra Horsens Musikskole vil underholde, og så skal alle børn og unge sammen synge "Kendskab giver venskab", en sang alle kender og har øvet i skolen.
 
Åbningen afsluttes med et brag af en koncert, når HipSomHap går på scenen. Det er gratis at være med, og alle er velkomne.

Der er desuden en gratis familiekoncert i Pakhuset for børn på 4-8 år og deres familier den 3. oktober kl. 16-16.45. Det er Moussa Diallo Trio, der spiller, og trioen er blandt andet kendt for at have lavet musik til Cirkeline.

Der er gratis adgang, men det kræver dog en billet, som skal hentes på Odderbilletten.dk

Om LMS Musikfestival
LMS Musikfestival er verdens største musikfestival for børn og unge. Festivalen er et samarbejde mellem LMS Levende Musik i skolen, Horsens Kommune og Odder Kommune. LMS Musikfestival for børn og unge byder på 200 koncerter for i alt 14.000 skoleelever i Odder og Horsens Kommune. I Odder skal alle skoleelever til to koncerter og en anden musikalsk aktivitet den 3. oktober, hvor hele byen vil komme til at summe af liv og musik, når der er gang i mere end 30 spillesteder.