Odder-medaljen

Skattejagt i Odder er kommet for at blive

14. november 2019

Hos VisitOdder og handelsstandsforeningen Køb Odder glæder man sig over stor tilslutning til forsøget med en skattejagt i Odder for hele familien. I efterårsferien gennemførte op mod 500 børn og voksne skattejagten, der førte dem gennem byen fra Polititorvet, Banegården og Odder Museum og helt ud til Bjørnegrotten og Vejlskoven.

Formålet var at lave en sjov børneaktivitet og samtidig vise, hvad Odder har at byde på og samtidig fortælle lidt om byens historie. Det lykkedes med en 6 km rute, der gik forbi intet mindre end 16 steder.

Vender tilbage næste år

"Vi er glade for, at et stort antal små og store skattejægere trodsede regnen for at blive eventyrer for en dag. Fra de lokale hører vi også, der har været godt gang i den - bl.a. på trapperne op ad Nygade. Det er dejligt, at vi kan samarbejde med handelslivet omkring aktiviteter, og nu skal den konstruktive feedback, vi har fået, være med til at gøre skattejagten endnu mere spændende for børn i alle aldre," siger direktør i VisitOdder, Helle Berthold Rosenberg.

På baggrund af succesen er planen at introducere skattejagten som fast aktivitet til næste år. For at kunne få en flot og speciallavet medalje hængt om halsen hos Superkiosken på Torvet skulle man svare på spørgsmål om de steder, man kom forbi. Undervejs var der samtidig rig mulighed for at tage på shopping, hygge over en bid brød eller boltre sig på en af byens legepladser.

Aktivitet til glæde for både butikker og borgere

Også Køb Odder har glæde af byens nye familievenlige aktivitet, der tilfører ny energi til midtbyen.

"Det er fedt, at så mange bakker op om skattejagten, som vi selvfølgelig gerne vil støtte op om, fordi det giver aktivitet i byen til glæde for både butikker og borgere. Odder har meget mere at tilbyde, end man måske går og tror. Vi håber, at mange børn og deres familier har fået en god oplevelse i vores smukke by og glæder os til at byde endnu flere velkommen," siger Lars Juel, formand for Køb Odder.

Skattejagten var primært tiltænkt gæster og turister, men også borgerne var mere end velkommen til at genopdage byens fjerneste egne. Under det første forsøg med skattejagt kom deltagerne både fra Odder-egnen og fra steder så langt væk som København, Silkeborg og Aarhus.

odder-skattejagt

Sarah Vestrup fra Odder tog familien med på skattejagt i efterårsferien. Her fik Hjalte Vestrup, 4 år, og storesøster Leonora Vestrup, 7 år, masser af frisk luft, en sjov oplevelse og ikke mindst en flot medalje med hjem som bevis på bedriften

Om Odder Rundt

Mere end 400 hentede et skattekort digitalt på VisitOdders hjemmeside i efterårsferien. 285 fysiske skattekort blev udleveret hos Superkiosken på Torvet hvoraf 190 af dem blev afleveret i udfyldt form og byttet til medaljer. 

Blandt de mest populære steder på skattejagtens rute var Legekæden, Legepladsen i Mølleparken, Bjørnegrotten, Spektrum Odder og gågaden Rosensgade. 

Skattejagten vender tilbage i begyndelsen af det nye år som en fast aktivitet.

Brug #jeggikodderrundt som hashtag på Instagram, hvis du deler billeder fra din oplevelse

For mere information kontakt venligst
Helle Berthold Rosenberg, direktør i VisitOdder
helle@kystlandet.dk - tlf. 2876 7335
 
Lars Juel, formand i Køb Odder
lsj.juel@gmail.com - tlf. 2232 2673