Prismodtager får blomster

Social Frivillighedspris til ildsjæl for ældre

11. januar 2019

Frivillighedsprisen på det sociale område blev uddelt til Odder Frivillighedsfest af Finn Thranum (V), der er formand for Sundheds-, Social- og Forebyggelsesudvalget.

- Det er en helt særlig pris, vi skal uddele nu. For mig er det den pris, der betyder allermest. Det handler nemlig om at gøre en indsats for dem, der virkeligt har brug for det, sagde Finn Thranum.

Frivillighedsprisen går til en person eller organisation, der skal have et skulderklap for en særlig frivillig indsats. Det kan også være en frivillig, der har gjort en forskel for mennesker, der har brug for en ekstra hånd. Eller måske en, der har været med til at skabe interesse og opmærksomhed for det frivillige sociale arbejde

Sundheds-, Social- og Forebyggelsesudvalget havde på baggrund af anbefaling fra Frivilligcentrets bestyrelse nomineret.

Inger Enevoldsen, Skovbakkehjemmet
Leif Johanson, Julehjælpen Odder Hjælper Odder
De frivillige i Retroen Odder

Prismodtager for Frivillighedsprisen på det sociale område: Inger Enevoldsen.

- Inger Enevoldsen har fortjent prisen, fordi hun gennem mere end 25 år har ydet en enorm frivillig indsats for beboere på Skovbakkehjemmet, beboere i ældreboligerne og borgere i byen, som er kommet på plejehjemmet. Inger Enevoldsen startede for over 25 år siden ”cafédamerne”, som stadig den dag i dag eksisterer. Damerne kommer ganske frivilligt og serverer mad og hygger om gæster i caféen hver eneste dag, også i weekenden. Inger står i spidsen for cafédamerne, og det er hende, der rekrutterer nye frivillige og gør en stor indsats for at få ”hjulene” til at køre rundt.
Inger Enevoldsen kommer på Skovbakkehjemmet minimum fire dage om ugen, hvor hun spiller klaver til morgensang, og hun er altid med som frivillig, når der er et arrangement. Uanset om det er banko eller en sommergudstjeneste, så er Inger altid at finde i både planlægningen og på selve dagen.
I indstillingen til prisen fra Skovbakkehjemmet og Støtteforeningen for Skovbakkehjemmet står der:
”Hvis nogen ildsjæl fortjener denne pris, så er det Inger Enevoldsen. Med sin frivillige indsats har hun bidraget til at forsøde tilværelsen for et utal af mennesker gennem årene. Stort tillykke med prisen til Inger Enevoldsen. Sammen med prisen følger et kunstværk af Årets Kunstner Buller Buller Hermansen og en check på 5.000 kr, sagde Finn Thranum.