Programmet for Sommer i Odder

Sommeren i Odder bliver en fest

26. juni 2020

Sommerferien kan godt føles lidt lang, især hvis rejsen er blevet aflyst. Men frygt ej – for Odder Kommune har planlagt en hel masse ting, som børn og unge i kommunen kan tage til hele sommeren igennem.

Sommer i Odder starter i uge 27. Her flytter en campingvogn ind på Torvet, hvor der står medarbejdere og fortæller om de mange aktiviteter, der finder sted frem til og med uge 32. Kristian Kilt, der er SSP-Koordinator i Odder Kommune, glæder sig til en sommerferie med mange aktiviteter.

”Det er et virkelig fedt program, vi har fået stablet på benene på kort tid. Der bliver noget for alle aldersgrupper – fra 6-17 år – og der bliver noget, uanset om man er til fart eller afslapning. Det bliver sjovt at være barn eller ung i Odder den her sommer,” siger han.

Der bliver, blandt meget andet, mulighed for at lære at lave kaffe til en barista-workshop, lave egne våben til rollespil (og selvfølgelig også med mulighed for at kæmpe med de samme våben), spille streetbasket eller –fodbold og stå på SUP-board langs med kysterne. Kort sagt skulle der nok være noget for enhver smag.

Planen for ugernes mange aktiviteter kommer til at udvikle sig undervejs, og kommer blandt andet til at stå i begivenheder på Facebook, som man kan melde sig til og få opdateringer fra stederne.

I overskrifter lyder planen for ugerne sådan her:

Uge 28: Lounge, music, coffee ’n’ shakes i Biblioteksparken og Havets Hemmeligheder ved Hølken Strand

Uge 29: Bliv ridder for en uge – rollespil på biblioteket og Havets Hemmeligheder ved Hølken Strand

Uge 30: Streetgames med basket, fodbold og skating på Spektrums multibane

Uge 31: Beach ’n’ Ocean Camp med SUP og kajakker på stranden i Hou

Uge 32: Motor og Lounge ved E-team på Bisgårdsvej og E-sport.

Det fulde program

Nogle begivenheder kan man bare komme til, andre kræver tilmelding. Det, og alt det andet, kan du læse om på

Program: odder.dk/sommeriodder

Programsiden vil løbende blive opdateret.

Fakta om Sommer i Odder

  • Sommer i Odder er en gave til vores børn og unge i Odder kommune som de sidste mange måder har gjort det fantastisk i en tid hvor Covid-19 har været overskriften i hverdagen. Vi håber at Sommer i Odder derfor giver mange børn og unge muligheden for at prøve spændende aktiviteter sammen med deres venner.

  • Særligt på unge-området vil vores unge i Odder få mulighed for at prøve en række nye tilbud – fx rap og elektronisk musik i vores mobile lydstudie, baristakurser, Stand Up Paddle samt Ungelounge. Aktiviteter som vi bl.a. viderefører i Ungdomsskolen efterfølgende.

  • Vi vil rigtig gerne være der hvor vores unge er. Vores nye Ungelounge er ikke kun forbeholdt sommerferien, men vil fremadrettet blive vores mobile ungebase som vi kan bruge til aktiviteter i Ungdomsskolen men også som base ifbm. Byarrangementer i Odder i regi af SSP-samarbejdet eller som base til kulturarrangementer igennem biblioteket.

  • I planlægningen af Sommer i Odder har vi haft et stort ønske om at udnytte de fantastiske muligheder og faciliteter der allerede er i Odder. Derfor lå det lige til højrebenet at lave en aktivitetsuge ved kysten og ligeledes en uge med fokus på Streetaktiviteter ved multibanen og skaterrampen samt en spændende uge med masser af aktiviteter ved biblioteket.

  • Sommer i Odder er kun blevet til ved et godt samarbejde mellem mange forskellige aktører. Lige fra foreninger, idrætsorganisationer, SFO, fritidsklub, ungdomsskole, forvaltning, SSP og mange flere og ikke mindst en masse medarbejdere der har rykket rundt på deres ferie for at aktiviteterne overhovedet kan køre.

  • Regeringen har d. 9. juni 2020 indgået en aftale med Folketingets partier om sommeraktiviteter for børn og unge, der skal sikre, at alle danske børn og unge får den bedst mulige sommer med mulighed for at deltage i både faglige og sociale fællesskaber og aktiviteter. Aftalen indebærer, at der bevilliges 200 mio. kr., der fordeles mellem kommunerne for at støtte sommeraktiviteter for børn og unge. Midlerne fordeles til kommunerne efter den enkelte kommunes antal unge i alderen 6 til 17 år.