Billede af sangbog

Soundwalk under LMS-festival

22. august 2019

Når gæsterne til LMS Musikfestival besøger Odder den 3. oktober, er det ikke bare de enkelte koncerter, der byder på store oplevelser. Der venter nemlig en spændende gåtur med lyd, når man bevæger sig mellem de forskellige koncertsteder. Husk hovedtelefoner!

Odder Musikskole står bag Soundmap Odder, der indkredser byens musikalske DNA.

Lydportrættet består af præsentationer af instrumenter, nye kompositioner og små historier. Det er elever, musiklærere og andre borgere fra byen, som fortæller om deres første møde med musikken, deres yndlingsinstrument eller –sang. Alle indsamlede lyde bliver tilgængelige i en app, som man kan downloade på mobiltelefonen gratis.

Tankevækkende og personlige beretninger

Musikskolens leder, Steen Hattesen, har stået i spidsen for initiativet. Og det er lydkunstneren Hans Sydow, som har været med til at udvikle og forløse de mange portrætter.

”Vi glæder os helt vildt til at præsentere app’en for alle de mange gæster, der kommer i forbindelse med festivalen og for borgerne i Odder”, siger Steen Hattesen.

”For mig har arbejdet også givet en sidegevinst; for jeg har fået et indblik i, hvordan de forskellige medarbejdere i musikskolen selv er begyndt at spille, da de var små, og hvilke tanker de gør sig om musik.

Steen Hattesen fortæller, at arbejdet med app’en forløber efter planen. Og lærerne og elevernes lydfortællinger er færdigredigeret. Nu venter optagelserne med lokale borgere, hvor de beretter om deres forhold til musikken og sangen og om musikalske drømme, der måske aldrig blev realiseret.

Fakta om Soundmap

Soundmap.dk er en kreativ platform, hvor elever og lærere på en enkel og sjov måde kan arbejde med lyd og fortællinger som udtryk og erfaringsform i undervisningen.

Soundmap.dk er produceret af resonance.dk i samarbejde med Dansk Komponistforening og med støtte fra Undervisningsministeriets udlodningsmidler.

Soundmap.dk-konceptet er skabt af Hans Sydow, Ketil Teisen og Ulle Bjørn Bengtsson.