Poster om Ungchatten

SSP Odder styrker indsatsen under coronakrisen

18. marts 2020

Ungchatten er udvider sin åbningstid under Corona-epidemien, så bekymrede unge har mulighed for at fortælle om, hvad der fylder, og hvordan de har det, og blive lyttet til.

Baggrunden er, at lukkede skoler og fritidsaktiviteter samt anbefalinger om at begrænset samvær øger belastningen for alle familier og særligt for børn og unge. Konfliktniveauet vil derfor i nogle familier være markant forøget som følge af den særlige situation, vi alle er i.

Odder Kommunes SSP-koordinator, Kristian Kilt, fortæller:
- Det er en ekstraordinær tid, vi lever i. Vi ved, at der er rigtig mange unge, der sidder hjemme med tanker, bekymringer og spørgsmål. Unge der føler deres frihed begrænset, og som samtidig har ekstra meget der fylder. Vi er klar på at lytte, berolige og hjælpe og åbner derfor vores anonyme digitale rådgivning ekstra meget under corona-epidemien.

Helt konkret betyder det, at SSP øger sin digitale anonyme rådgivning markant. Den anonyme digitale rådgivning vil derfor være åben via SMS på alle hverdage. Ungchatten vil derudover være åben mandage kl. 19 - 21 samt torsdage kl. 13 - 15.

Ungchatten og SMS rådgivningen bemandes af lokale ungekonsulenter. Rådgivningen henvender sig til for børn og unge mellem 10 og 23 år.

Også indsats på gadeplan

Kristian Kilt fortæller, at SSP også har fokus på om unge forsamles. Men i øjeblikket opleves der ingen problemer. Så stor ros til både forældre og unge slutter Kristian.

Reklame fro at Ungchatten udvider sin åbningstid under coronakristen