Odder rådhus

Stigningen i ejendomsskatten kan betales nu

15. juni 2021

Hvis du er husejer, betaler du ejendomsskat til kommunen to gange om året. Den skat stiger lidt hvert år, og siden 2018 har den stigning, været indefrosset. Du har med andre ord ikke kunne betale stigningen, men den er kommet alligevel. Nu kan du betale stigningen, og det er der måske en idé i.

Beløbet er indefrosset, og derfor skylder du i realiteten kommunen penge lige nu. Du modtager hvert år i januar en opgørelse over hvad du skylder. Det er penge, der skal betales på et tidspunkt – senest, når du sælger dit hus, men muligvis tidligere, alt efter om regeringen beslutter at forlænge ordningen fra 2024. Det er der nogle boligejere, der har det fint med, men vi har også oplevet henvendelser fra borgere, som har været utilfredse med ikke at kunne ”slippe ud” af en gæld til kommunen. Derfor har regeringen nu givet mulighed for at man kan netop det.

Det er selvfølgelig helt frivilligt, om du vil indbetale beløbet nu eller senere. Fordelen i at gøre det nu kunne være at du undgår at betale negative renter i banken og at du samtidig sikrer dig mod en ubehagelig overraskelse i fremtiden.

Du kan bruge linket her til at indbetale pengene.