Tine Mynsters gavlmaleri på en gård ved Veksø

Gavlmaleri af Tine Mynster opført ved Veksø

07. juli 2021

Forud for Danmarks Indsamling 2021 henvendte Odder Kommunes borgmester, Uffe Jensen, sig til Tine Mynster, og spurgt om hun evt. havde lyst ti at levere et personligt kunstværk som Odder Kommunes auktionsbidrag.

Da indsamlingen var til fordel for coronaramte børn, var Tine Mynster helt med på ideen. Maleriet skulle samtidig være en slags fortsættelse af et coronasikkert værk, som hun lavede sidste år hjemme ved sit galleri på Alrø.

Tine Mynster i færd med at male

Det var ejeren Christian på et landbrug ved Veksø, der bød højest på Odder Kommunes auktion. Så Tine Mynster drog afsted til familiens gård, Egedal, for at opføre maleriet. Heldigvis stillede lokale Nonbye en stor bil til rådighed til det gode formål, så Tine kunne havde sit store lærred med.

Værket er blevet til i samspil Christians kone, Hatla, der havde fået maleriet i fødselsdagsgave og hendes øvrige familie.

 

Tine Mynster spottede hurtig Hatlas og Christians engagement i alle de ting, de brænder for. Derfor blev maleriets titel også ”Lad ilden leve”.

Maleriet på Egedal er anbragt på en væg midt i gården, så det både kan nydes fra familiens køkkenalrum og terrassen udenfor samt af lejerne i de tilstødende længer.

Tine Mynsters gavlmaleri