Tre institutioner bygger kunst

Tre institutioner i Odder: Eriksminde Efterskole, Højmarken og Produktionsskolen har sagt ja til at samarbejde om at bygge et kunstnerisk univers omkring gadefestivalen i Odder den 9. september. Det overordnede tema er Bridging og heraf kom skolerne frem til arbejdstitlen: Chinatown.

Nogle gange giver det bedre mening at grave en tunnel frem for at bygge en bro, Små børn graver huller. Hvis de graver rigtig dybt kommer de ned til kineserne. Fødderne vil være det første de ser af kineseren, som angiveligt står på hovedet. Kineserne kender de måske bedst fra Højbro plads, hvor de spillede på kontrabas. Man kunne komme til at lyde lidt som én ved at ændre vokallydene i sangen.

Vores billede af kineseren har ændret sig i takt med at verden er blevet mindre og Kina er blevet en magtfaktor i den globale økonomi. Der er en udbredt forestilling om at den vestlige verdens førerposition er truet.

Under overskriften Chinatown forsøger vi at række ud mod mennesket på den anden side. Vi tager afsæt i den kinesiske kulturs fascinerende, farverige og fremmedartede formsprog for at skabe en række objekter, skulpturer og installationer som for en dag kan være med til at berige byrummet i Odder.