Børn på skattejagt med medaljer

Tunø satte besøgsrekord

25. oktober 2018

Skattejagt i smuk natur, godt vejr og medalje til børnene betød positiv travlhed for Tunø, der satte ny besøgsrekord i efterårsferien. 716 benyttede lejligheden til en tur med færgen fra Hou til Tunø.

"Det er næsten en fordobling i forhold til sidste år. Ikke tidligere er så mange strømmet til øen i efterårsferien, så det er vi ovenud tilfredse med. Tunboerne har taget godt imod tiltaget og arbejdede sammen om at give de besøgende en hyggelig oplevelse," siger turistchef i VisitOdder, Helle Berthold Rosenberg.

Den helt store udendørsaktivitet Tunø-skattejagten sendte hele familien ud på en rask gåtur for at mærke den fantastiske ø-stemning og indbragte børnene en flot #jeggiktunørundt-medalje.

Da tunboerne kunne gøre antallet af "fundne" skatte op, var tallet endt på 144 medaljer.
I alt blev der uddelt flere end 250 skattekort.

Og selv om medaljerne var forbeholdt børn, havde en lang række voksne alligevel vovet sig ud på ruten med et skattekort i hånden. Sågar et hold sommerhusgæster fra København havde taget turen efter at have læst om arrangementet på Facebook.

Skattejagten bliver gentaget til påske
Vandreturen kom blandt andet omkring Tunø Kirke, der nok er det eneste sted i verden, hvor det 18 meter høje kirketårn også er fyrtårn. Tårnet var et stort trækplaster torsdag og fredag i ferien.

"Vi plejer ikke at se så mange mennesker på øen i efterårsferien. Det er en meget positiv oplevelse at mærke, hvordan det summer af liv i gadebilledet. Også i tårnet var der måske 25-30 både torsdag og fredag, hvor vi havde åbent for besøgende," siger Michala Olesen, som hjælper med at passe fyrtårnet sammen med sin mand Bo Olesen.

Opbakningen har været så stor, at VisitOdder gentager succesen til næste år med en påskejagt.

Fik man ikke gået Tunø rundt, er det stadig muligt til en overkommelig pris. Resten af året er en færgebillet nedsat til kun 36 kr. for voksne og 18 kr. for børn og pensionister. Det er langt under halv pris. Se færgeafgange fra Hou og Tunø på tunoefaergen.odder.dk.

Foto: Forstadsnomade