Tunøfærgen set fra luften

Tunøfærgen bliver gratis for børnehaver og skoleklasser

12. november 2020

Ø-udvalget for Tunø har på sit seneste møde besluttet, at indstille over udvalget at det gøres gratis for børnehaver og skoleklasser at tage færgen til og fra Tunø. Ø-udvalget mener, at et større kendskab til øen allerede fra barnsben kan have en positiv effekt i forhold til fremtidig tilflytning til Tunø. Jo større kendskab til øen blandt befolkningen, jo større er sandsynligheden eksempelvis for tilflytning.

Forslaget blev vedtaget af et enigt byråd.

Det blev sagt om sagen

Ole Lyngby Petersen (V): ”Forslaget Skal give mulighed for at 0.-10. kan komme gratis med færgen fra september til maj, fordi der i denne periode ikke er så meget pres på færgens afgange. I første omgang arbejdede vi med en model, hvor det blev gratis for alle danske skoleklasser, men det kan vi ikke magte det indenfor færgens budget – så det bliver Odder Kommunes skoleklasser.”

Leif Gjørtz Christensen (Ø): ”Jeg synes at det er på sin plads at kippe lidt med flaget fra ø-udvalget på grund af det her forslag. Det er et lille forslag, men det får stor betydning for to områder. Eleverne får bedre adgang til øen, men det også et signal om at vi er et byråd, der vil Tunø.”