Banner for sikker trafik for skolebørn

Tusinder af børn på skolevejene

Med kampagnen ”Børn på vej” vil Odder kommune, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden minde alle trafikanter om at passe godt på børnene.
Forældrene får også hjælp til at klæde børnene på, så de bliver mere sikre i trafikken.

Langs skolevejene vil der i den kommende måned være skilte med teksten ”Børn på vej”. Det er et synligt bevis på, at nu er sommerferien ved at være slut og tusindvis af
mindre og større børn vil igen færdes til fods, på cykel, løbehjul etc. til og fra skole hver dag. Det stiller krav til trafikanterne om at vise ekstra hensyn.

- Vi skal alle være med til at passe godt på de mange børn i trafikken, siger formand for Miljø-, Teknik- og Klimaudvalget, Ole Lyngby Pedersen. Derfor deltager vi i kampagnen ”Børn på vej.
Som barn eller ung kan det være svært at overskue den ofte kaotiske morgentrafik omkring skolerne. Derfor er det vigtigt, at flere trafikanter sænker farten og viser hensyn, så ingen skoleelever kommer til skade i trafikken”.

Ud over skiltene, der skal få trafikanterne til at vise ekstra hensyn, gennemfører politiet i hele landet også en lang række kontroller på skolevejene for at få flere til at overholde fartgrænserne og være opmærksomme.

Gør dit barn klar til trafikken
Som noget nyt tilbyder Odder Kommun, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden derfor i år en håndsrækning til forældrene, så de kan blive bedre klædt på til at lære børnene, hvordan man færdes sikkert i trafikken.

Som forældre kan der være mange spørgsmål. Fx hvornår barnet er klar til at gå alene i skole, og hvordan man får sin teenager til at spænde cykelhjelmen.

På hjemmesiden sikkertrafik.dk/mitbarn kan forældre tilmelde sig et gratis nyhedsbrev med gode råd og øvelser, der er målrettet barnets alder. På den måde får man løbende hjælp til at sætte fokus på de vigtigste områder, der kan være med til at sikre, at barnet er klædt bedst muligt på til at klare sig i trafikken.

Du kan også få gode trafikråd målrettet dit barns alder på sikkertrafik.dk/forældre