Bil foran iværksætterhus

Vækst i job og iværksætteri

25. marts 2019

Odder Kommune klarer sig godt i den seneste status for erhvervsudvikling i Business Region Aarhus i 2018. Analysen er udarbejdet af eStatistik ud fra tal fra Danmarks Statistisk. Sammenlignet med de andre kommuner i området kommer Odder Kommune på top tre i flere kategorier.

Odder Kommune er i top tre i bl.a. jobvækst, iværksættervirksomhedernes overlevelsesrate og iværksætternes andel af den samlede beskæftigelse.

Odder Kommune er blandt de tre kommuner i Business Region Aarhus, der har den største vækst i det gennemsnitlige antal fuldtidsbeskæftigede i private virksomheder.

Væksten er på 5,1 pct., hvor den for hele landet er på 2,4 pct.

Iværksætterne i Business Region Aarhus er stærkere overlevere end landsgennemsnittet, og de skaber også mange blivende stillinger. Odder Kommuner ligger nummer to i Business Region Aarhus i forhold til, hvor mange virksomhed, der stadig eksisterer efter fem år (67,5 pct) og nummer et i forhold til hvor mange, der stadig eksisterer efter tre år (83,8 pct.).

I Odder Kommune udgør iværksætterårgangene 2011-2015 også en stor andel af den private beskæftigelse målt i 2016. Det er således 9,3 pct. af den private beskæftigelse, der kommer fra disse iværksætterårgange, og det er den næsthøjeste procent i Business Region Aarhus.