Kvashegn

Vær med til at bygge Danmarks største kvashegn

11. juni 2021

Renosyd og Odder Kommune vil sammen med dig der bor i Odder Kommune bygge Danmarks største kvashegn. Det vil vi, fordi vi her i Odder vil passe på jordens ressourcer.

Du synes ikke det er smart, når vi bruger flere ressourcer, end vi har til rådighed. Vi er helt enige, og derfor skal vi tage ansvar. Ansvar for det affald vi alle producerer. Der er mange typer affald, som vi allerede genanvender. Genanvendelse er dog ressourcekrævende både for vores penge og for vores klima.

Grenaffald er det affald vi har mest af. Grenaffald kan genbruges, og derfor er det et godt sted at starte, når vi vil producere mindre affald. Hvis vi bygger et kvashegn, af det affald vi genererer i vores haver, er det ikke længere affald.

Tid og sted

Du kan være med, når vi bygger Danmarks største kvashegn v. Økologiens Have, Rørthvej 132 i Odder. Kom og fyld på med dit hækkeafklip, dine grene og dit kvas. 4. – 5. juli eller d. 28. – 29. august 2021, alle dage 10 - 17.

I fællesskab skal vi genbruge havens materialer og dermed skabe umiddelbar værdi til glæde for jorden, naturen og klimaet. Ud over at fylde kvashegnet og nå målet om Danmarks største hegn, så vil du også gå hjem med konkrete råd til, hvordan du laver dit eget kvashegn i din have.

Video

Hør direktør fra Renosyd, Annemette Fuglsang og ekspert i biodversitet, Tanja Marie Asp fra Odder Kommune fortæller mere om projektet:

Hør direktør fra Renosyd, Annemette Fuglsang og ekspert i biodversitet, Tanja Marie Asp fra Odder Kommune fortæller mere om projektet. Videoen åbner på Youtube
Videoen åbner på Youtube