Venteranbiler

Veteranfolket på tur med de ældre

Dagen startede i højt solskin ved Plejeboligerne Bronzealdervej i Odder, hvor de forskellige køretøjer med de stolte ejere, ankom fra nær og fjern til kaffe og rundstykker. Efterhånden som de ældre og de mange frivillige, pårørende og personale blev samlet på parkeringspladsen, gik snakken om gamle dage og der blev fremvist flotte biler, lige fra en Opel Kaptain fra 1939 og en Ford Mustang til en Volvo Amazone og en Morris Mascot fra 1968 og med tidstypisk tilbehør som puder, picnickurve og nikkende hund samt meget andet udstyr.

gammel bil

Da klokken nærmede sig elleve, var det tid til en lille køretur med de ældre og pårørende, der havde lyst og mulighed for det. Interessen var overvældende, så alle stolte ejere havde travlt med at køre tur rundt i Odder og samtidigt fortælle om køretøjet.

Som noget nyt i år var det muligt ved hjælp fra en pårørende med en åben Mercedes og fra frivillig personale at tilbyde kørerstolsbrugere en tur. Ved tilbagekomst var der stor interesse for at få taget billeder sammen med det valgte køretøj, så der var noget at vise frem når venner og familie kommer på besøg.

Ældre bliver løftet over i en bil


Da alle var tilbage ved Plejeboligerne, stod frivillige klar med grillmad og en vand til alle, og snakken gik rundt om bordene om gamle dage. Mange ældre kunne fortælle interessante ting og sjove beretninger fra bilerne var nye. 
Efter spisningen var det tid at bryde op for veteranfolkene og de ældre var klar til en middagslur fyldt med mange indtryk fra en god formiddag.

Spisning på Bronzealdervej

Turen mod Aarhus, gik gennem det smukke landskab syd for Odder - forbi Rathlousdal, Åkær og Gersdorffslund og forbi Norsminde og Marselisborgskov og det nye museum ved Moesgård.

Næste besøg var på plejehjemmet Sct. Olaf i Holme i det sydlige Aarhus. Efter en god snak og flere kopper kaffe var der stor interesse for en køretur rundt i området og flere ture gik forbi Marselisborg Slot, hvor der var ældre der ville se om Dronningen var på besøg i Aarhus. 

Herefter var det til at drage hjemad. Alle med en god oplevelse i bagagerummet og en invitation til at komme igen til næste år – kaffen skal nok være klar.

En stor tak til alle veteranfolk, samt frivillige og personale på Plejeboligerne Bronzealdervej i Odder og Plejehjemmet Sct. Olaf i Holme.