Vandrere på tur

Bliv gå-vært for et gå-fællesskab i Odder by eller opland

12. oktober 2020

 

Det er ingen hemmelighed, at en gåtur gavner både krop og sind. Fælles gåture er tilmed også utroligt givende på de sociale parametre. Desværre oplever mange, at de mangler en gå-makker. Det vil DGI Østjylland og Bevæg dig for livet - Løb & Gang, Frivilligcenter Odder og Odder Kommune sætte fokus på til et arrangement den 2. november.

Gå forrest

Initiativet ’Gå-værter’ er et inkluderende tiltag, hvor borgere træder til som frivillige gå-værter. Disse gå-værter skal motivere andre til en frisk gåtur i lokale omgivelser, mens deres ansvar som vært også skal motivere dem selv.

- Gå-værterne har til formål at hjælpe folk i gang med gåture i kommunens skønne natur, hvilket på sigt gavner sundheden og trivslen i Odder Kommune. I samme omgang kan sådanne fællesskaber også være med til at nedbringe ensomhed i kommunen. De lokale gå-værter kan dermed være med til at tage et stort skridt for at fremme sundhed og mindske ensomhed", fortæller den daglige leder i Frivilligcenter Odder, Pernille Helbo.

Alle kan blive gå-vært

Inspirationsaftenen er for alle borgere, der har lyst til at gøre en forskel i lokalsamfundet. Deltagelse i arrangementet kræver ingen tidligere erfaringer som vært, og det er fuldstændig uforpligtende at møde op.

"Til arrangementet bliver den enkelte borger klædt godt på, så man i løbet af kort tid kan blive vært for sit eget gå-fællesskab. Vi gennemgår gode værktøjer og smarte råd til, hvordan en frivillig vært står for en god gåtur, og hvordan man som vært kan få andre borgere med på sine gå-ture", fortæller Louise Horne Brok, Idrætskonsulent, DGI Østjylland. Det meste af aftenen foregår udenfor, sådan at det tillærte kan prøves i praksis. Derefter skal deltagerne finde frem til, hvordan de i samarbejde får flere til at gå tur i Odder Kommune.

Bliv en del af initiativet

Vil du være gå-vært?
Inspirationsaftenen finder sted mandag den 2. november fra kl. 16:30-18:30 i Pakhuset, Banegårdsgade 5, 8300 Odder.
Tilmeldingen sker på dgi.dk/arrangementer/202009063803
Tilmeldingsfrist: 25. oktober 2020

Initiativet er søsat i et samarbejde mellem DGI Østjylland og Bevæg dig for livet – Løb & Gang, Frivilligcenter Odder og Odder Kommune.