Mulighed for spændende byggeri i en levende park

Erhverv, sundhed og kultur forenes i VitaPark i hjertet af Odder Kommune. Området der tidligere husede et sygehus er i dag et levende samlingspunkt for ambitiøse iværksætter, kreative kunstnere og dygtige sundhedsaktører.

Nu udbyder Odder Kommune en mulighed for at opføre et spændende byggeri i VitaPark. Der kan bygges boliger og erhverv i op til 3.000 etagemeter fordelt på en eller to bygninger. Husene kan være op til 5-6 etager og ligger smukt ved siden af sø og park.

- Det er virkelig en god placering til et spændende byggeri. VitaPark er blevet historien om, hvordan man vender en negativ historie til en succes. Alle var kede af det, dengang da sygehuset lukkede, men i dag har vi fået en levende park, der er centrum for sundhed, kultur og erhvervsliv. Vitapark er blevet et stort plus for kommunen, siger borgmester Uffe Jensen (V).

Han glæder sig over, at der var stor efterspørgsel på de lejligheder i VitaPark som Domea har bygget for nylig. 

- Alle 36 lejligheder blev revet væk på kort tid. Jeg tror derfor, at vi med det kommende byggeri er med til at dække et behov. Folk er vilde med at bo i VitaPark, fredeligt og så allligevel bynært – og med Letbanen tæt på, siger Uffe Jensen. 

Erhverv, sundhed og kultur
Det nye byggeri vil blive valgt ud fra pris, kvalitet samt hvordan de tre fokusområder – erhverv, sundhed og kultur - er tænkt ind i byggeriet.

Mindsteprisen på byggefeltet er 3000 kr. pr. etagemeter.

Hvad er VitaPark Odder
VitaPark Odder ligger i det område, der tidligere rummede Odder Centralsygehus.Centralsygehuset blev nedlagt i 2003. I 2012 købte Odder Kommune hele området med bygninger og park af Region Midt. En af Odder Kommunes ambitioner ved overtagelsen var at genskabe liv i de 15.000 etagekvadratmeter og den 6 hektar store park.

VitaPark Odder en i dag en vigtig del af Byrådets strategi for vækst, og målet om at skabe et center, hvor aktiviteter inden for sundhed, erhverv og kultur kan gå hånd i hånd.

I Vitapark er der mange sundheds- og wellness-aktører, bl.a. tandlæger og læger. Erhvervshuset VokseVærket er hjemsted for erhvervsforeningen UdviklingOdder og en række iværksættervirksomheder. Kulturen er bl.a. i KunstVærket, det gamle Vaskeri og kantinen med udstillinger, koncert-arrangementer, teaterværksted, kunstværksteder, kulturfestival og adskillige arrangementer i parken, bl.a. børneåbningen af Europæisk Kulturhovedstad 2017.

Har du lyst til at høre mere om denne spændende mulighed, så kontakt byrådssekretær Maria Christensen og få tilsendt udbudsmaterialet.
e-mail: 
maria.christensen@odder.dk