Elevers vovemod skaber madbod

Da eleverne mødte ind mandag morgen vidste hverken lærer eller elever hvad ugen skulle bringe. Men det var også meningen.

- Til dagligt har vi kunder, hvor vi skal levere kvalitet, men i denne uge er fokus noget andet. Vi accepterer, at tingene ikke er som de plejer. Denne uge handler om at finde mod til at prøve noget nyt. Vi tager action på en ny måde. Det er hvad vovemod er, siger Bente Asbjørn Jørgensen fra grafisk værksted på Odder Produktionsskole.

Vovemod kickstarter nye drømme
Kok og restaurantejer Mads Nybo og kulturiværksætter Jonas ”Pindhund” har sammen med eleverne brainstormet over alverdens ideer. Sammen har de fundet frem til, at arbejde med et kanintema, som fortolkes i køkkenet, grafisk og i træ- og metalværkstedet.

- Vores projekt stikker hele tiden i nye retninger. Undervejs kommer vi på nye ideer og der er plads til dem alle. Styrken er, at de forskellige værksteder mødes om én ting. Sådan et projekt hér, det tænder lys. Vi oplever flere elever, som går nye veje efter sådan en uge. De oplever nye evner og det sætter drømme i gang, siger kulturiværksætter, Jonas ”Pindhund”.

Der er brug for alle kræfter
I køkkenet har eleverne lavet superfood af lokale råvarer. De har bl.a. selv slagtet kaniner, presset æblesaft i Økologiens Have og hentet havre ved dlg. I træ- og metalværkstedet har de lavet en kanininspireret foodtruck, som skal transportere maden ud og byde Odder på prøvesmagninger. I grafisk værksted har de stået for markedsføring og PR af hele projektet.

- Jeg laver logoer og menukort til vores foodtruck. Jeg har også været med til, at interviewe de andre omkring dét, som de laver. Folk er glade og spændte på, hvad det hele ender med til slut. Jeg synes også selv, at det har været sjovt. Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle designe et kaninlogo, siger elev, Frederik Kølner.

Mad til glæde for andre
Projektet Vovemod handler ikke kun om, at eleverne skal bevæge sig ud på ny grund. Det handler også om at glæde andre. Eleverne kørte derfor deres foodtruck til Odder Diesel, Retroen og Nova, hvor de bragte mange smil frem med deres skøre foodtruck og velsmagende mad.

Om Vovemod

  • Arrangementet er en del af Projektet ”Vovemod – vilje til talent”, der har til formål at involvere grupper af unge i et særligt formidlet møde med kunst og kultur med det formål at styrke og udfordre deres kreative talent og potentiale.
  • Projektet er en del af Kulturring Østjyllands indsatsområder i 2017, Skabende kunst.
  • Kulturring Østjylland er et samarbejde mellem Kulturministeriet og kommunerne Favrskov, Norddjurs, Odder, Samsø, Skanderborg og Syddjurs Kommune.