Logo for Borgerdrevneforslag

Borgerdrevne forslag

Her kan du oprette dit forslag:

Dit navn bliver synligt for andre.
Din adresse bliver ikke synlig for andre.
Giv dit forslag en sigende overskrift.
Skriv hvad forslaget handler om, og hvorfor det er en god ide.

Dine data

Når du opretter et forslag, eller stemmer på et forslag, registrerer og behandler Odder Kommune dit navn, e-mail (og adresse). Formålet med at behandle oplysningerne er at kunne sikre, at betingelserne og proceduren for ordningen overholdes samt give mulighed for at evaluere ordningen. Oplysningerne bliver gemt i 6 måneder.

Stem på et forslag

Herunder kan du se forslag, som allerede er oprettet, og som du kan stemme på:

Forslag: Grøn bybus

Afgiv din stemme på dette forslag: Grøn bybus.

Nu vi alle tænker grøn og miljø for tiden Hvad så med at lave Bybussen grøn så den kører på EL da det er noget mere fornuftig når den ikke som sådan kommer ud af byen eller kun kører rundt.. og så lave mere grøn reklame på bussen (Lige nu ligner den jo en stor oste skrive der kommer brusende med diesel dampene flyvende overhovedet....

I vores lille samfund må vi da hoppe med på bølgen først kom letbanen (fed ide) men hvad med at tage skridtet videre og så få by bussen med i grad og gøre den GRØN.!!!

Forslag fra Nicolai Holst

Antal stemmer: 37

Afstemningen løber frem til: 21. maj 2020

Stem på dette forslag

Forslag: Minimumsnormeringer i vuggestuer og børnehaver

Afgiv din stemme på dette forslag: Minimumsnormeringer i vuggestuer og børnehaver.

Forældrebevægelsen Odder vil gerne stille minimumsnormeringer på institutionsniveau som borgerforslag til byrådet.

Vi ønsker, at Odder Kommune går forrest i kampen for hurtigst muligt at få indført minimumsnormeringer i vores børns institutioner. I samme forbindelse skal der kigges på den nuværende normeringsberegning, da den langt fra giver et retvisende billede af det faktiske antal voksne pr. barn set over hele dagen.

Vi mener, at vores børn har ret til en mere tryg og mere udviklende tid i kommunens daginstitutioner, når vi som forældre er på arbejde. Et minimum for at dette kan lade sig gøre afhænger af en reel normering 1:3 for vuggestuer og 1:6 for børnehaver på institutionsniveau. Det vil sige, at der i al den tid, der er børn til stede, skal være minimum én pædagogisk uddannet ansat per 3 vuggestuebørn og én pædagogisk uddannet ansat per 6 børnehavebørn.

Vi oplever, at der ikke er hænder nok til vores børn, når de er institution. De pædagoger, der er ansat, er kompetente og kærlige, men der er slet ikke nok af dem. Og der er pga. sygdom, kurser osv. alt for ofte unge, nye ansatte, der står alene med ansvaret for mange børn uden at have de værktøjer, der er nødvendige for at dække vores børns behov i løbet af dagen. Herunder kendskab til kommunens ICDP-tilgang, der er en kvalitetssikring af den pædagogiske kvalitet.

Ikke alle forældre kan gå ned i tid, få råd til at gå hjemme med børnene, have bedsteforældre der kan hente tidligt osv. Det ville staten og Odder Kommune desuden miste indtægter på.

Derfor ønsker vi samlet set minimumsnormeringer nu!

Forslag fra Lena Bryder.

Antal stemmer: 464

Afstemningen løber frem til: 20. jun 2020

Stem på dette forslag