Logo for Borgerdrevneforslag

Borgerforslag

Her kan du oprette dit forslag:

Dit navn bliver synligt for andre.
Din adresse bliver ikke synlig for andre.
Giv dit forslag en sigende overskrift.
Skriv hvad forslaget handler om, og hvorfor det er en god ide.

Dine data

Når du opretter et forslag, eller stemmer på et forslag, registrerer og behandler Odder Kommune dit navn, e-mail (og adresse). Formålet med at behandle oplysningerne er at kunne sikre, at betingelserne og proceduren for ordningen overholdes samt give mulighed for at evaluere ordningen. Oplysningerne bliver gemt i 6 måneder.

Stem på et forslag

Herunder kan du se forslag, som allerede er oprettet, og som du kan stemme på:

Forslag: Luk af for gennemkørsel på Torvet

Afgiv din stemme på dette forslag: Luk af for gennemkørsel på Torvet.

Trafikeret vej og legende børn. Sådan en cocktail er Torvet i Odder, der både motiverer til leg og tiltrækker børnefamilier, men også gennemkørende biler.

Ved blot at lukke vejen af hvor Torvet rammer Rosensgade, blokeres der ikke for andet end en unødvendig og potentielt farlig gennemkørsel.

Forslag fra Lasse Birch Møller

Antal stemmer: 226

Afstemningen løber frem til: 30. dec 2021

Stem på dette forslag

Forslag: Cykelsti på Rude Havvej

Afgiv din stemme på dette forslag: Cykelsti på Rude Havvej

Grundet meget trafik og hurtigt kørende biler på strækningen fra Odder til Rude (Rude Havvej) har jeg som borger i Rude by og mor til 2 små børn, et stort ønske om en cykelsti på strækningen.

Der er et stigende antal børn i byen, der på sigt skal cykle i skole til Odder. Som det er nu, er det meget usikkert at være cyklist på Rude Havvej, da mange biler kører alt for stærkt trods en meget ujævn vej (rigtig mange klager på facebook gruppen 8300 Odder).

Forslag fra Stine Kiel Hviid.

 

Antal stemmer: 379

Afstemningen løber frem til: 17. feb 2022

Stem på dette forslag

Forslag: Deltidsplads i dagtilbud

Afgiv din stemme på dette forslag: Deltidsplads i dagtilbud.

Muligheden for at få sit barn passet i en deltidsordning er lige nu kun forbeholdt forældre, som er på barselsorlov. Som mor til to små børn i vuggestue og børnehave, kunne jeg ønske mig, at der i Odder kommune var en muligheden for at tilvælge en deltidsordning på max 30 timer og dermed nedsat kontingent, uanset om man er på forældreorlov eller ej. Denne mulighed ses eksempelvis i Aarhus kommune.

For mange små børn i 0-6-årsalderen er behovet for reduceret institutionstid stort. Vi har gode institutioner og dygtigt pædagogisk personale i Odder. Men talrige undersøgelser viser, at mere tid med forældrene generelt reducerer stress og fremmer barnets trivsel.

Det er ikke en dårlig forretning, det er tværtimod en god og langsigtet investering. Alternativet om en deltidsordning vil give forældre et større økonomisk råderum og dermed en mulighed for at gå ned i arbejdstid, hvilket vil frigive tid til samvær med børnene.

Jeg kunne ønske mig, at vi i Odder gik foran i målet om at være en progressiv og attraktiv kommune for netop børnefamilierne. En kommune med større fleksibilitet og mulighed for at tilrettelægge en hverdag, som tilgodeser børnenes behov for samvær og oplevelser - også uden for institutionens fire vægge.

Forslag fra Mette Almind Klejstrup

Antal stemmer: 120

Afstemningen løber frem til: 26. feb 2022

Stem på dette forslag