Steen og Birthe Rågård

Steen og Birthe Rågård - Odder

Min kone og jeg sad for 20 år siden i Aarhus og ledte efter et hus, som kunne rumme mit reklamebureau, hendes keramikværksted og også vores bolig. Huset fandt vi på Rørthvej i Odder. Her har vi fortsat vores virksomheder og bolig samt vores to børn boende, som begge er født her og nu er teenagere.

Odder har været en rigtig god by for børnene at vokse op i. Vores hus ligger tæt på gode børneinstitutioner, skoler og fritidsaktiviteter – bl.a. Odder Musikskole, som vi sætter særlig stor pris på. Vi nyder i øvrigt meget, at vi hurtigt kan komme ud i naturen. Ikke mindst til den gode badestrand ved Saksild.

Dejligt er det også, at vi kan klare alle de daglige indkøb i kort cykelafstand fra hvor vi bor. Desuden er vi glade for det aktive foreningsliv samt den korte afstand til Aarhus og alt det, som en sådan større by kan tilbyde. Vi har den lille bys fordele og samtidig den store by passende tæt på. Og i modsætning til de forskellige forstæder til Aarhus er Odder en "hel" by med stort set alle de servicefaciliteter, man har brug for i hverdagen. Den korte afstand til kommunens beslutningstagere ser jeg også som en af Odders mange kvaliteter.

Som aktiv borger i Odder vil jeg også gerne fremhæve nogle af byens kultur- og aktivitetssteder, som i stort omfang drives af frivillige: Biffen, Økologiens Have og Pakhuset. Også VitaPark, Odder Kommunes tidligere sygehus, er ved at vokse sig til et spændende sted for kultur, sundhed og erhverv. Det kan også nævnes, at vi har en gammel teatersal i byen, som vi arbejder på at få gjort levende igen. Og oven i det hele kommer alle de gode initiativer og visioner, som bobler op rundt omkring. Det er alt sammen med til at gøre Odder Kommune til et godt og levende sted at slå sig ned.

For min kone og jeg var det primært et stort og billigt hus, som fik os til Odder. I dag er huset kun en lille del af vores gode liv i Odder. Alt det, som er uden om, er mindst lige så vigtigt.

Steen Rågård, 60 år, arkitekt MAA
Birthe Rågård, 52 år, keramiker
Nina Rågård, 19 år, gymnasieelev
Jacob Rågård, 17 år, gymnasieelev

Rørthvej 42
8300 Odder
E-mail: steen@kubus.dk
Tlf.: 22 77 39 15