Indvielsen af Folkeparken udskydes

Den 18. august var det meningen, at Odder Kommunes nye park i bymidten skulle indvies. På grund af en række uforudsete udfordringer er den indvielse dog blevet skubbet til maj 2024.

Som de fleste sikkert har bemærket, så er Folkeparken rundt om Rådhuset ved at tage form. Planen var da også at Folkeparken skulle indvies lige efter sommerferien, mere specifikt den 18. august. Den indvielse er vi dog desværre nødt til at udskyde et halvt års tid – til maj 2024. Flere dele af parken kan dog bruges til ophold i løbet af sensommeren.

Det vigtigste først: Indvielsen af parken betyder ikke at den bliver dyrere end det hidtidige budget. Der kommer nogle småudgifter i form af for eksempel tilsyn med parken, men det er ikke noget i udsættelsen af den officielle åbning som skulle gøre at den kommer til at koste mere i rene anlægsudgifter.

Forklaringen på forsinkelsen skal findes to steder: hos vejret og i en restordre.

Vejret har nemlig drillet støbearbejdet på den beton, som skal danne fundament for ting som parkeringspladser og multibane – den megen vand og kulde i foråret gjorde det svært at støbe. Det har gjort, at arbejdet med at beplante parken ikke har kunne gå i gang før til efteråret, og derfor kan parken ikke nå at være flot og grøn til den 18. august.

Restordren består i at den fine Rådhusmølle mangler et transformatorhus, som Rådhusmøllen skal bygges rundt om. Transformatorhuset er i restordre, og derfor kan vi ikke nå at bygge Rådhusmøllen til august.

”Der er flere fordele ved at vente med at indvie parken til maj, hvor der til gengæld er lagt i ovnen til et brag af en fest i flotte og grønne omgivelser med blandt andet kulturfestival og mange andre ting. Vi er rigtig ærgerlige over at det er nødvendigt at udskyde, men på den her måde får vi langt den bedste indvielse af parken,” siger Henning Haahr, der er kommunaldirektør i Odder Kommune.

Dele af parken – blandt andet legepladsen og den vestlige indgang til Rådhuset – bliver som sagt klar til brug i løbet af sensommeren, så vi kan tage forskud på glæderne.