Mange besøgte madmarked

08-10-2018

Der var lækker mad og godt håndværk, da der var madhåndværkermarked på Torvet.

Madhåndværkermarkedet var en del af de eksperimenter, der sker i byen, i forbindelse med, at der skal udvikles en strategi for byens udvikling. 

Byrumseksperimenterne skal dyrke de iboende særpræg og kvaliteter, som ligger i byens forskellige områder. Odder har potentiale for at dyrke 4 forskellige bymiljøer:

  • Det robuste, omkring detailhandlen ved Kvickly
  • Det rekreative, langs åens forløb
  • Det raffinerede, omkring Torvet og Rosengade
  • Det rustikke, arealerne ved Banegårdsgade og remisen

Lørdag den 6. oktober handlede det om Torvet, og der var til madhåndværkermarkedet smagsprøver og mulighed for at købe lokale råvarer af højeste kvalitet. Der var også en uformel samtalesalon med emner som "det raffinerede" og "kvalitet" og hvilken betydning det har for Odder bymidte.

Madhåndværkerne var blandt andet Torben fra Groft, der serverede efterårssuppe og Lone Landmand, der solgte æblemost og æblegløgg. Der var også flere andre boder, og stemningen blev sat med skøn jazz. 

Flere markeder:

Testperioden løber fra 6. oktober - 23. november 2018. I løbet af denne periode planlægger vi tre events på torvet: Et efterårstorvemarked, et håndværksmarked og en afsluttende lysfest. Hver event består af en aktiv del, hvor folk kan se, høre, smage, købe, prøve og spørge ind til det, der præsenteres på eventen og en reflekterende del i form af en samtalesalon, hvor vi diskutere "det raffinerede" og "kvalitet" i byens rum og tilbud med udgangspunkt i den aktuelle event.