Gode nyheder for kommunen

25-09-2019

Odder Kommune sætter fokus på FN’s Verdensmål den 5. oktober på Torvet.

Det sker i samarbejde med Skraldecafeen, der er en forening, der har fokus på madspild og fællesskab ved at lave lækker mad af gode råvarer, der ellers skulle have været kasseret. Skraldecafeen laver en workshop, hvor deltagerne skal lave pandekager af mad, der er skraldet. Det hele foregår i et mobilt køkken. Det er gratis at deltage, og det sker kl. 10-14.

Samme dag er der også byttemarked på Centralhotellet kl. 10-14, hvor du har mulighed for at tage nogle af de ting med, som du ikke længere bruger og bytte til noget andet. Det kan være tøj, sko, tasker, bøger, køkkensager, lamper, planter og andre ting, dog ikke store møbler, gamle fjernsyn osv., der da ikke er plads. Det er gratis at deltage, og alt hvad der bliver byttet er også gratis. Overskuddet af ting/tøj bliver afleveret til byens genbrugsbutikker.

Der kommer også god musik, for på Torvet spiller lokale Tine Mynster og Breum & Virvar kl. 10:30-13. Koncerterne del af arrangementsrækken ”Musik på Torvet”, som skal være med til at skabe mere liv i byen. Den sidste koncert indtil videre er lørdag den 12. oktober, hvor Silver og Jeanette Bonde spiller kl. 10:30-13.


Temadagen om verdensmålene er en del af arbejdet med byudvikling i Odder Kommune, som blandt andet handler om at skabe mere liv på Torvet. Samtidig er arrangementet i tråd med Odder Byråds beslutning om at sætte fokus på verdensmålene.