Odder er Jyllands første Klimakommune Plus

25-08-2020

Odder Kommune tager endnu et skridt i indsatsen for at blive en mere klimavenlig kommune.

Mandag eftermiddag var der gang i kuglepennene på borgmesterkontoret på rådhuset i Odder. Her blev nemlig skrevet under på en aftale, der gør Odder Kommune til Klimakommune Plus som den første kommune i Jylland.

”Det er et eksklusivt selskab, som Odder kommer i, som kun den 10. kommune, der bliver Klimakommune Plus. Så der er grund til at være stolt. Det sender især et stærkt signal, at man satser på energirenovering og færre fossile brændstoffer. Vi bliver tit spurgt om initiativet med Klimakommuner virker, og der må vi sige ja. Klimakommunerne reducerer i gennemsnit deres CO2-udledninger med 4,2 procent om året, så det er noget der rykker,” siger præsident for Danmarks Naturfrednings forening, Maria Reumert Gjerding, der sammen med borgmester Uffe Jensen skrev under på aftalen.

For at blive Klimakommune Plus skal en kommune opfylde mindst to af seks initiativer: Energirenovering, Klimatilpasning, Indkøb, Økologi, Ansvarlig Kommune og Compact of Mayors. Den fulde beskrivelse af initiativerne kan du læse mere om her, og Odder Kommune har valgt at fokusere på de to, der hedder Ansvarlig Kommune og Energirenovering. Det betyder, kort fortalt at Odder som kommune har valgt ikke at investere i fossile energiselskaber og samtidig arbejder med at effektivisere energiforbruget for at spare CO2 og reducere ressourceforbruget i kommunens små og mellemstore virksomheder. Og det er et godt skridt på vejen, siger Uffe Jensen.

”Vi er glade og stolte over at kunne skriver under på at være Klimakommune Plus og at kunne arbejde videre med klimadagsordenen. Det er i det hele taget kendetegnende for Odder Kommune, synes jeg – at vi bygger bro, og det er ikke sikkert at vi når hen til målet i første omgang, men vi tager nogle skridt sammen,” siger han.

Arbejdet som Klimakommune har foregået siden 2012 og er en del af en målsætning om at Odder Kommune skal være C02-neutral i 2030.