Konkurrence om folkepark

13-05-2020

Den folkepark, der skal skabe en grøn og rekreativ forbindelse mellem dagligvarebutikkerne på Nørregade og Rosensgade og Torvet, kom mandag et lille skridt nærmere. Her stemte et flertal i byrådet for at sætte en konkurrence i gang, som skal give form til parken.

”Folkeparken var en succes da den blev etableret sidst, og alle kan huske at folk tog den til sig. Vi vil gerne at Odder også er en handelsby om 10 år, og hvis vi ikke gør noget, så er den det ikke,” sagde Radikales Kresten Bjerre om konkurrencen.

Også fra Socialdemokratiet var der positive ord om parken.

”I Socialdemokratiet vil vi gerne skabe en grøn by med flere rekreative områder, og Folkeparken er en del af det. Midtbystrategien markerer en ny måde at arbejde med byen på og se på, hvad borgerne bruger byen til,” lød da fra Lone Jakobi.

Der var dog også kritiske røster – blandt andet fra Socialdemokratiets Elvin Hansen, som ikke var enig med sit parti og hellere ville bruge pengene på noget andet.

”Odder skal fortsat udvikle sig, men det kan den også uden en folkepark. For eksempel ved at skabe oplevelser i gågaden,” sagde han.

Samme holdning havde Konservative, som også gerne så at andre ting i bymidten blev prioriteret før Folkeparken.

”Torvet må have første prioritet, og så så vi gerne at man droppede ideen om folkeparken og brugte nogle penge på at renovere rådhusparken i stedet,” sagde Martin Mikkelsen og stillede det som ændringsforslag. Det blev dog nedstemt med stemmerne 16-3.

Det oprindelige forslag – altså at bruge 300.000 kroner til en konkurrence om udformningen af Folkeparken – blev stemt igennem byrådet med stemmerne 15 for og 4 imod.

Husk at du kan gense byrådsmødet og debatten om folkeparken her.