Afprøvning af aktiviteter på Centralhotellet

27-08-2021

Odder Kommune starter pr. 1. september afprøvningen af Centralhotellet som socialt og kulturelt mødested i bymidten.

De fleste borgere i Odder har et særligt forhold til Centralhotellet. Og den smukke, historiske bygning ligger på en af de vigtigste placeringer i bymidten. Hvad der sker på Centralhotellet har stor betydning for hvordan by- og butikslivet livet kan udvikle sig fremover. Dette beskrives også i udviklingsstrategien for Odder bymidte, som Odder Kommune udarbejdede i 2018-2019 i samarbejde bymidteaktører og Realdania. Realdanias indsats i Odder er del af kampagnen Hovedbyer på forkant.

På baggrund af udviklingsstrategien for Odder bymidte har byrådet i Odder Kommune besluttet at man i september og oktober skal afprøve hotellet som nyt mødested og som lokaler til sociale og kulturelle arrangementer.

Odder Kommune har lejet hele stueetagen og teatersalen på 1. sal indtil d. 31. december 2021.

Fra 1. september kan man komme forbi hotellet og se på lokalerne eller få en snak om mulighederne. I åbningstiden er hotellet bemandet af ansatte fra Odder Kommune.

Faste åbningstider

  • Mandag-onsdag kl. 10:00-14:00.
  • Torsdag kl. 10:00-17:00.
  • Fredag kl. 10:00-14:00.

Derudover vil de enkelte arrangører af aktiviteter holde åbent, enten som drop-in arrangementer, hvor alle kan møde op, eller til aktiviteter, som enten er forbeholdt for medlemmer af foreninger eller som kræver tilmelding.

I september-oktober vil Centralhotellet blive brugt af flere forskellige bymidteaktører, såvel kommunale institutioner såsom Odder Bibliotek, Odder Musikskole, Odder Ungdomsskole m.fl., samt foreninger, Odder Museum, Odder Frivilligcenter og private aktører.

Aktivitetskalender

Find kalenderen med aktiviteterne på Centralhotellet på Odder Kommunes hjemmeside under Bymidteforum (https://odder.dk/borger/teknik-milj%C3%B8/bymidteforum/).

Det er fortsat muligt og gratis for alle at booke lokaler til foreningslignende aktiviteter. Hvis du vil booke lokaler eller har spørgsmål til afprøvningen, kan du kontakte projektleder Louise Holmegaard via mail til louise.holmegaard@odder.dk.

Mød avisen

Fra 8. september og resten af perioden vil Odder Avis være til stede på Centralhotellet om onsdagen i tidsrummet kl. 10:00-14:00 for løbende at kunne skrive om aktiviteter og tiltag i bymidten.

Afprøvning er del af forprojekt

Afprøvningen er del af det forprojekt for Centralhotellet, som byrådet har igangsat for at kunne træffe beslutning om fremtidige anvendelsesmuligheder og bystrategiske funktioner.

Udarbejdelsen af forprojektet finansieres i samarbejde mellem Realdania, Odder Kommune og den private ejer af bygningen, Kim Uno Mogensen.

Det fælles mål for afprøvningerne på Centralhotellet er at skabe liv gennem sociale og kulturelle aktiviteter. Det skal undersøges, hvordan bygningen, aktiviteter og nye samarbejdsformer kan bruges til at tiltrække forskellige målgrupper, og dermed får flere folk til at besøge bymidten.

Vurderingen af afprøvningen vil derfor omhandle såvel bygningens fysiske rammer som erfaringer fra de aktiviteter, der finder sted i den kommende tid.