Første spadestik til ny institution er taget

06-12-2021

Mandag formiddag blev byggeriet af den nye daginstitution ved Bendixminde for alvor skudt i gang, da første spadestik blev taget.

I foråret 2023 står den nye, bæredygtige daginstitution ved Bendixminde klar. Men byggeriet er allerede så småt i gang, og det blev markeret mandag formiddag, da formand for Børne-, Uddannelses- og Kulturudvalget, Lone Jakobi, tog første spadestik.

”Det er så rart at vi endelig kommer i gang med daginstitutionen her i Bendixminde. Der er hårdt brug for den og dens 112 pladser, og jeg har stor tillid til at vi kommer godt i mål med den,” sagde hun i forbindelse med spadestikket – der i frostens anledning blev taget med en gravemaskine.

Også fra Arkitektfirmaet Frost Larsen var der glæde over at byggeriet nu for alvor går i gang.

”Det har været en rigtig sjov op gave at byde ind på og at tegne. Begge de bygningskonstruktører, der projekterer institutionen, er tømrere og nu får de god mulighed for at arbejde med alle detaljerne i træbyggeriet,” sagde Christian Bøgh Jensen, der er arkitekt og partner hos Frost Larsen A/S.

Den nye daginstitution, som skal opføres i Bendixminde lige nord for regnvandsbassinet ”Smilet”, skal rumme 112 børn og vil bl.a. indeholde 4 børnehavegrupperum, 2 vuggestuegrupperum, en stor motoriksal og et fællesrum med køkken. På udearealerne vil der blive etableret legeplads, udekøkken og bålplads. Daginstitutionen, som bliver på godt 1.100 m2, forventes at stå færdig i foråret 2023.

Første spadestik til ny institution ved Bendixminde