Vær med til at bygge Danmarks største kvashegn

09-07-2021

Har du planlagt en tur på genbrugspladsen med grenaffald? Brug det hellere til at bygge Danmarks største kvashegn ved Økologiens Have sammen med os.

Renosyd og Odder Kommune vil sammen med dig der bor i Odder Kommune bygge Danmarks største kvashegn. Det vil vi, fordi vi her i Odder vil passe på jordens ressourcer.

Du synes ikke det er smart, når vi bruger flere ressourcer, end vi har til rådighed. Vi er helt enige, og derfor skal vi tage ansvar. Ansvar for det affald vi alle producerer. Der er mange typer affald, som vi allerede genanvender. Genanvendelse er dog ressourcekrævende både for vores penge og for vores klima.

Grenaffald er det affald vi har mest af. Grenaffald kan genbruges, og derfor er det et godt sted at starte, når vi vil producere mindre affald. Hvis vi bygger et kvashegn, af det affald vi genererer i vores haver, er det ikke længere affald.

Borgmester Uffe Jensen beser kvashegnet i Økologiens Have

Sådan gør du

Fyld dit gren- og hækkeafklip i kvashegnet ved Økologiens Have, Rørthvej 132 i Odder.

Du komme forbi lige når du har lyst. De største grene placerer du yderst og de mindste i midten.

Vil du gerne møde andre, høre mere om kvashegn og snakke med eksperterne, så der mulighed den 28. og 29. august 2021 fra kl. 10 - 17.

I fællesskab skal vi genbruge havens materialer og dermed skabe umiddelbar værdi til glæde for jorden, naturen og klimaet. Ud over at fylde kvashegnet og nå målet om Danmarks største hegn, så vil du også gå hjem med konkrete råd til, hvordan du laver dit eget kvashegn i din have.

Videoer

Hør direktør fra Renosyd, Annemette Fuglsang og ekspert i biodiversitet, Tanja Marie Asp fra Odder Kommune fortæller mere om projektet:

Billede fra Youtube video
Videoen åbner på Youtube.

Danmarks største kvashegn skrider frem. Men der er plads til endnu mere af dit gren- og hækkeafklip

Billede fra Youtube af borger kommer med grenafklip til Kvashegn
Videoen åbnes på Youtube.

Er du nysgerrig på, hvordan du laver et kvashegn hjemme i din egen have? Så se videoen her, hvor kvashegnsspecialist Hanne Søgaard giver fem tips til netop det.

Billede fra filmen, fem tips til hvordan du laver et kvashegn
Videoen åbner på Facebook.

Du kan også se en tegnefilm, hvor Renosyd fortæller om vigtigheden af at haveaffaldet bliver brugt rigtigt.

Billede fra film på facebook
Videoen åbner på Facebook.

DR omtalte også hegnet, da det blev lavet, både i radioen og på deres hjemmeside. Udsendelsen kan høres her (indslaget starter efter cirka 2 timer og 9 minutter) og artiklen kan læses her.

Direktør for Renosyd, Annemette Fuglsang

Skolerne i Odder og Skanderborg laver 1 km kvashegn

Nu skal skolerne i Odder og Skanderborg Kommuner have deres egne kvashegn. I alt bliver der opsat næsten 1 km hegn til glæde for biodiversiteten.

Kvashegnene ved skolerne skal udover at kunne håndtere det lokale grenafklip og kvas også bidrage til skolebørnenes læring om dyr, planter og menneskets samspil med naturen.

De første hegn bliver sat i jorden før sommerferien. Læs mere her.