Forlængelse af tilskud til flygtninge

06-04-2022

Fredag skal Udvalget for Økonomi og Erhverv behandle muligheden for at forlænge det økonomiske tilskud til ukrainske flygtninge, men allerede nu kan man søge.

Hvis du er vært for ukrainske flygtninge – eller på andre måder har kontakt til flygtninge fra krigen i Ukraine – har du siden 29. marts kunne søge om økonomisk tilskud til blandt andet mad og andre fornødenheder. Den ordning udløb i går, den 4. april, men nu er loven bag blevet forlænget. Derfor skal der nu igen træffes beslutning i først Udvalget for Økonomi og Erhverv og siden Kommunalbestyrelsen om, hvorvidt ordningen forlænges.

Det er dog muligt, allerede torsdag, at søge på forhånd om at få tilskud, hvis man ikke har fået det før. Det sker ved henvendelse i jobcenteret på rådhuset torsdag mellem 15 og 17. Bevillingen af tilskuddet er selvfølgelig betinget af at forlængelsen bliver vedtaget af udvalg og kommunalbestyrelse, ligesom der er forbehold for at størrelsen på beløbene kan ændre sig.

Hvis du allerede i dag får tilskud, behøver du ikke at henvende dig. I så fald bliver den nuværende ordning blot forlænget.