Ny direktør i Renosyd

12-12-2022

Sammen skal vi lykkes med den grønne omstilling.

Fra årsskiftet bliver Henrik Müller ny direktør for Skanderborg og Odder Kommunes fælles affaldsselskab, Renosyd. Han kommer fra en stilling i Aarhus Kommune. Her har han som Klimachef gennem de sidste 7 år stået i spidsen for at opbygge en ambitiøs klimaindsats, der har været med til at accelerere den grønne omstilling i en stor del af Østjylland.

Renosyds bestyrelse bestående af repræsentanter fra Odder og Skanderborg Byråd har lagt vægt på Henriks lokale forankring og erfaring med grøn omstilling i valget af direktør til Renosyd:

”Henrik er godt kendt i det østjyske og med sin lokale forankring i Skanderborg, så er han godt klædt på til opgaven. Renosyd har gennem en årrække arbejdet målrettet med at gøre affald til værdi og bidrage til at skabe et samfund, hvor vi ikke længere smider ud - men smider videre. Vi er som bestyrelse glade for og stolte over at få en markant, ny frontfigur til at drive den udvikling videre og skabe en endnu tydeligere kobling mellem vores forbrug, affaldsmængder og klima” fortæller Kresten Bjerre, formand, Renosyd.

Fokus på service, grøn omstilling og socialt ansvar

Henrik kommer med en betydelig ledelseserfaring inden for det tekniske område, herunder de seneste mange år som klimachef i Aarhus Kommune. Han har desuden et stærkt lokalt engagement bl.a. som tidligere formand for Skanderborg Forsyning A/S.

”Jeg holder meget af vores område her i smørhullet mellem Kattegat og Søhøjlandet. Det er en stor ære for mig at få lov til at stå i spidsen for Renosyd og de store og vigtige opgaver, vi sammen skal lykkes med i den grønne omstilling.” siger Henrik Müller.

Renosyd har i en årrække arbejdet med fokus på flere områder ud over den grønne omstilling. Det at håndtere affald skal ske effektivt med høj service og lave priser for kunderne og på en måde, hvor mennesker - og det at løfte et socialt ansvar - vægtes højt. Det har igennem årene gjort Renosyd til en af de førende affaldsselskaber i Danmark, når det kommer til at tænke nyt, og har resulteret i flere prisvindende løsninger, som f.eks. senest den nye værdipark i Ry.

Henrik Müller udtrykker sit eget perspektiv på behovet for en grøn omstilling således:

” I dag bruger vi flere af jordens ressourcer end jorden kan nå at genskabe. Det holder ikke i længden. Derfor skal vi alle hen over de kommende år blive bedre til at sortere vores affald, så ressourcerne kan bruges igen. For mig står Renosyd som et af de affaldsselskaber, som har formået at nytænke opgaven med håndtering af affald virkelig godt. Jeg glæder mig til, at vi i Renosyd, sammen med alle borgere og virksomheder i Odder og Skanderborg kommune, kan bygge videre på dette. Vi skal tage de næste skridt mod en fremtid, hvor affald ikke er spild, men værdier vi giver videre til de næste, der skal bruge dem.”

Henrik starter i Renosyd 2. januar 2023.