Løvbjerg er årets rummelige arbejdsplads 2021

23-02-2022

Ved en ceremoni tirsdag eftermiddag blev Løvbjerg i Odder kåret til årets rummelige arbejdsplads.

Hvert år uddeler Det Lokale Beskæftigelsesforum (LBF) i Odder prisen for årets mest rummelige arbejdsplads. Prisuddelingen holdt pause i 2021 på grund af corona, men blev igen uddelt tirsdag eftermiddag, hvor det var Løvbjerg i Odder, der fik prisen.

Prisen får supermarkedet især for deres store arbejde med borgere, som har udfordringer og derfor ikke kan arbejde på fuld tid eller har brug for et længere indløb til arbejdsmarkedet.

”Løvbjerg er en vigtig arbejdsplads i Odder Kommune og den slags virksomheder, som kommunen har brug for. Jeres rummelige tilgang til at tage imod, støtte og understøtte borgere med særlige behov gjorde at vi i LBF ikke var i tvivl om at I skulle have prisen,” sagde Linda Ann Wienand, der var formand for arbejdsmarkedsudvalget, da udvalget traf beslutningen om udnævnelsen.

Hos Løvbjerg er man glade for udnævnelsen. Det er nemlig en bevidst strategi, at der i supermarkedet er medarbejdere af alle slags, siger købmand Jesper Kirk.

”Vi har den indstilling, at når mennesker er glade, så yder de mere. Samtidig prøver vi at se det det bedste i folk og hjælpe dem med at lykkes i jobbet. Vi tager ikke folk ind for udnytte dem som arbejdskraft, der skal være en plan og et behov for det hos medarbejderen. Så vi er virkelig stolte over at have fået prisen”, sagde han, da han havde fået overrakt prisen og den store check på 15.000 kroner som følger med. Penge, som skal bruges til en fest til foråret.

Det er Jobcenter Odders jobkonsulenter, som indstiller modtageren af prisen, mens det er Det Lokale Beskæftigelsesforum i Odder der står for udpegning af vinderen. Det Lokale Beskæftigelsesforum består af repræsentanter for arbejdsmarkedets parter, lokale uddannelsesinstitutioner og Dansk Handicapforbund i Odder Kommune og her lægger man især vægt på det inkluderende arbejde, Løvbjerg har gjort det sidste års tid.

”Det er tydeligt, at der er gjort rigtig meget for at få et endnu bedre arbejdsmiljø. Der bliver gjort meget ud af sammenholdet, en god tone og ikke mindst sociale arrangementer for hele personalet. Det betyder, at vores borgere også får en rigtig god oplevelse igennem en praktik i Løvbjerg, og ofte får styrket deres selvtillid og troen på, at de kan vende tilbage til arbejdsmarkedet. Borgere, som er i praktik i Løvbjerg bliver en del af fællesskabet fra dag et – de deltager i alt på lige fod med fastansatte,” lyder det blandt andet i indstillingen.

Prisen bliver som sagt uddelt hvert år – undtagen i 2021 – og de to tidligere vindere har været iTools og Brolæggeren ApS.