Skovbegravelsesplads i Vejlskoven indviet

28-06-2022

Mandag blev den længe ventede skovbegravelsesplads i Vejlskoven i Odder indviet.

Fremover er der nu et alternativ til at blive begravet på de traditionelle kirkegårde i Odder. Mandag blev en skovbegravelsesplads nemlig indviet i Vejlskoven, og her kan kommunens borgere altså blive begravet under trætoppene.

”Man kan næppe forestille sig et smukkere sted at blive begravet end her blandt træerne i Vejlskoven. Om det er nu, hvor det hele står i forskellige nuancer af grønt eller senere på året, hvor nuancerne er brunlige, så er stedet her et smukt og fredeligt sted. Derfor er det også en stor glæde for mig som borgmester og for hele Odder Kommune, at vi nu endelig kan indvie en begravelsesplads her i skoven,” sagde borgmester Lone Jakobi til indvielsen.

Begravelsespladsen strækker sig over cirka to hektar land, der står omkring 100 træer. Ved hvert træ kan der begraves 30 urner, og det gør altså at der er plads til 3000 Odder-borgere på begravelsespladsen. Det er godsejer Johan Tesdorpf fra godset ved Rathlousdal, der har stillet jorden til rådighed, og han er glad for at det endelig er lykkes at åbne pladsen.

”Jeg har haft mange overvejelser frem og tilbage om det her, men især de sidste par uger er jeg holdt op med at være i tvivl – det her er en rigtig god ting. Jeg vil også gerne sige tak til kommunalbestyrelsen og kommunens embedsmænd for et godt samarbejde og ikke mindst tusind tak til alle jer der er dukket op – jeg var nervøs for at Lone og jeg skulle stå her alene,” sagde han med et smil til de over 30 Odder-borgere, der havde trodset skybruddene og var dukket op til indvielsen.

Allerede nu har 20 borgere henvendt sig om plads på den nye skovbegravelsesplads, og ud fra fremmødet til indvielsen er der tegn på at pladsen bliver en succes.

Fakta om pladsen

  • Man kan få hvilested ved alle de træer i skoven, som har et skilt på den nordlige side.
  • De biologisk nedbrydelige urner kan ligge to eller tre meter fra træerne.
  • Til hver urne kan placeres en mindeplade på en størrelse, som svarer til højest en A5-side – det vil sige 14 x 21 centimeter.
  • Det er ikke tilladt at placere andet – for eksempel gravsten, blomster eller lys – ved hvilestedet. Det skyldes at skoven stadig skal bevares.
  • På skovbegravelse.nu kan man erhverve eller reservere en plads ved et specifikt træ, og man kan enten blive begravet nord eller sydvest for træet. En reservation gælder i 10 år og koster 1000 kroner, mens en erhvervelse koster 5900 kroner. Hvis man har reserveret en plads og skal benytte sig af den, betaler man restbeløbet ved begravelsen.

Se billeder fra indvielsen her: