Udviklingen i Odder Kommune står på et stærkt fællesskab i balance

21-06-2022

Med den nye udviklingsplan for Odder Kommune sætter Kommunalbestyrelsen retningen for kommunens udvikling i denne valgperiode.

I Odder Kommune arbejder vi hver dag for en balanceret udvikling af vores kommune både i økonomisk, social og miljømæssig henseende. På mandagens møde vedtog kommunalbestyrelsen den nye Udviklingsplan 2022-2026, som skal danne rammerne om det arbejde.

”Vores borgeres velfærd og trivsel, vores erhvervsliv og vores natur og klima – er det vigtigste for Odder Kommune. Og for at sikre disse tre ting, arbejder vi for at Odder Kommune har et solidt, økonomisk fundament og dermed et godt afsæt for udvikling og vækst. Det arbejde er udviklingsplanen et vigtigt værktøj i og derfor er jeg glad for, at en samlet kommunalbestyrelse har leveret de afgørende input til planen og nu alle står bag den. Dermed er der sat en tydelig retning for Odder Kommune i de kommende år,” siger borgmester Lone Jakobi.

I Udviklingsplanen 2022-2026 ”Et stærkt fællesskab i balance” sætter Kommunalbestyrelsen tre visioner for Odder Kommune:

  • Odder Kommune skaber rammerne for velfærd og trivsel, hvor alle kan udvikle sig gennem hele livet.
  • Odder Kommune skaber udvikling og vækst og dermed fundamentet for en sund økonomi.
  • Odder Kommune skaber en bæredygtig fremtid, hvor samspillet mellem mennesker og natur skaber gensidig værdi.

I Udviklingsplanen udfolder de tre visioner sig i tre tværgående politikker. Hver politik indeholder strategiske målsætninger, som Kommunalbestyrelsen særligt vil sætte fokus på i valgperioden. Målsætningerne omsættes til indsatser og handlinger gennem politiske beslutninger. Det arbejde glæder kommunaldirektør Henning Haahr sig til at sætte i gang:

”De tre visioner skal ses både selvstændigt og som en helhed. For selvom vi arbejder målrettet med dem enkeltvis i vores konkrete indsatser, så lykkes vi som kommune med at skabe rammerne om det gode liv, når de tre visioner er i gensidig balance,” siger han.

Kommunalbestyrelsen har med Udviklingsplanen 2022-2026 ønsket at styrke kommunens fokusområder i klimaarbejdet og har derfor med afsæt i den tidligere udviklingsplan fremskrevet en ny politik for klima og bæredygtighed. Udviklingsplanen står som den tidligere ligeledes på FN’s Verdensmål og anerkendelsen af, at den gode udvikling hviler på en økonomisk, social og miljømæssig bæredygtig balance.

Hele udviklingsplanen kan læses via linket her.