De frivillige blev fejret

21-05-2022

Efter to års coronapause var der igen uddeling af priser til kommunens mange frivillige ildsjæle til Odder Kommunes Frivillighedsfest i Spektrum. 

Aftenens show var krydret med musikalske indslag, rytmisk gymnastik og komik.

De vandt årets priser:

Odder Kommunes Idrætspriser

Vinder Søren Lind og Emil Elkjær fra Odder Golfklub.

I begrundelsen for kåringen står der:

Søren Lind kronede en flot collegesæson i USA med at vinde EM-guld sammen med det danske herrelandshold i golf. En præstation som intet dansk landshold tidligere har præsteret. Søren Lind var ikke blot en del af holdet - han må i sandhed siges at være én af hoved arkitekterne bage triumfen. I den indledende slagspilskvalifikation var Søren bedste mand på det danske hold, der med nød og næppe kvalificerede sig til kvartfinalen. Her fortsatte Søren de gode takter og vandt begge sine matches, som betød at Danmark med en kneben 4-3 sejr mod Sverige skulle spille semifinale mod Belgien. Her gentog fortællingen sig, 4-3 sejr til Danmark og to matchsejre til Søren. I finalen mod Frankrig var Danmark overlegne og vendt med 5,5-1,5, igen med Søren som sejrherre i sin ene match. Den anden endte uafgjort, udelukkende fordi løbet på daværende tidspunkt var kørt for Frankrig, og derfor blev der indgået en gentlemen-agreement om at indstille spillet. Søren har været med til at skrive, ikke bare dansk, men europæisk golfhistorie - en fantastisk bedrift af en ung mand fra Odder. Søren er i USA på College, og kunne derfor ikke selv deltage.

Emil Elkjær deltog ved EM for drenge med det danske landshold og var en stærk medvirkende årsag til, at de danske drenge, på hjemmebane, sluttede som nummer 7. Uden Elkjær på holdet, han var bedste dansker i slagspilskvalifikationen, havde de danske drenge næppe kvalificeret sig til finalespillet. I finalespillet trak Elkjær det tunge læs for danskerne, men lige lidt hjalp det, da holdkammeraterne ikke fulgte trop. Foruden præstationen ved EM, vandt Emil Elkjær Årgangsmesterskaberne (DM for årgange).

Emil Elkjær
Emil Elkjær modtaget begrundelsen for kåringen. Søren Lind befinder sig pt. i USA og var derfor fraværende


Idrætsrådet tre pokaler

Vinderne er: 

Valdemar Aagaards Mindepokal
Brian Holst Jensen fra Odder Svømmeklub

Niels Fredborgs pokalen
Nikolaj Rasmussen fra Odder Svømmeklub

Odder IGF´s Ærespokal
Jan Eriksen fra Odder Shotokan Karate 


Brian Holst Jensen fra Odder Svømmeklub og Nikolaj Rasmussen fra Odder Svømmeklub. Jan Eriksen fra Odder Shotokan Karate kunne desværre ikke deltage


Odder Kommunes Handicappris 

Vinder er Lavia Odder

I begrundelsen for indstillingen er der især fokuserede især på tre af Lavias ildsjæle:

Vibeke er holdleder for bowling og svømning, leder træning 2 timer hver onsdag og 1½ time hver lørdag. Administrerer, deltager samt er chauffør og holdleder for alle stævner. Samtidig er hun medlem af regionsbestyrelser i Parasport Danmark for både svømning og bowling.

Vagn er bowlingtræner. Træner bowlingspillerne hver onsdag, og deltager i alle bowlingstævner som coach, handicaphjælper, chauffør og ’alt mulig mand’. Vagn er med til at skabe det gode samvær.

Birgitte er formand for Lavia Odder, og er tæt på træning og stævner, hvor hun ofte medvirker/vikarierer. Endvidere sørger hun sammen med festudvalget for sociale aktiviteter. Birgitte har kontakt til bosteder og hjemmevejledere, når der er medlemmer, der mistrives, eller er med på rejser.

Birgitte, formand for Lavia Odder
Birgitte tager imod prisen som formand for Lavia Odder


Odder Kommunes Kulturpris

Vinder er Pakhusforeningen

I begrundelsen for valget står der blandet andet:

Pakhuset er et hus for alle. Der er konstant forskellige initiativrige mennesker som udstiller eller afholder div. arrangementer. Pakhusforeningen er behjælpelig med at binde det hele sammen. Samtidig er Pakhus foreningen vært for adskillelige koncerter med små eller mellem store bands. Den giver glæde i dagligdagen.

Svend Donby fra Pakhusforeningen
Svend Donby modtager prisen på vegne af Pakhusforeningen

 

Odder Kommunes Bag Kulissen Frivillighedspris

Vinder er Vibeke Bjerregaard Iversen

I begrundelsen for kåringen står der:

Vibeke er aktiv som medhjælper på håndboldskole, fodboldskole, Kunstforeningen i Odder, Kræftens bekæmpelses lokale afdeling og så er hun vikar i SFO i Saksild. Hun er et ustoppeligt energiniveau og træder til der hvor der mangler hænder - altid og hele tiden. Hun fortjener om nogen en anerkendelse for alt det frivillige arbejde hun gør for rigtig rigtig mange forskellige grupper af borgere i Odder.

Vibeke Bjerregaard Iversen
Vibeke Bjerregaard Iversen modtager sin velfortjente pris

Odder Kommunes Sociale Frivillighedspris

Vinderen er Tine, Hans Christian, Ruth, Bente, Ellen, Helle og Jonna fra Odder Frimenighed.

I begrundelsen for kåringen står blandt andet: De frivillige fortjener et stort skulderklap, fordi har gjort en særlig frivillig indsats for sårbare småbørnsfamilier. Det har de gjort ved at passe børnene, så deres forældre har kunnet deltage i et forløb om tilknytning og tryghed på Børne- og Familiecenteret: Det har BFC kun kunnet tilbyde, fordi disse fantastiske børnepassere har passet på babyerne, mens deres forældre deltog i kurset. De frivillige har dermed gjort en stor forskel for mennesker, der har brug for en ekstra hånd.

Odder Frimenighed modtager prisen
Tine, Hans Christian, Ruth, Bente, Ellen, Helle og Jonna fra Odder Frimenighed

 

Spektrum Odders Hæderspris

Vinder er Odder IGF Fodbolds U12-piger

Om prisen siger Spektrum Odders bestyrelse:

Vi anerkender pigerne for det store arbejde - de selv yder - deres fællesskab og det at pigerne er gode ved hinanden og samtidig laver noget uden for banen – hvor de gerne inviterer andre med. For pigerne er fodbold for alle - det gælder både, når vi taler om bredden og eliten. U12 holdet er også blevet et samlingspunkt for hele klubben, med deres utallige initiativer, der i den grad er med til at understøtte fællesskaber og samhørighed på tværs af hele klubben fx. har pigerne sammen med andre fodboldspillere fra klubben været til flere kvindelandskampe. Sammen med prisen fik hele holdet t-shirts som minde om prisen og en check på 3.000 kroner.

Odder IGF Fodbolds U12-piger
Odder IGF Fodbolds U12-piger fik flotte t-shirts til hædringen


Odder Kommunes Folkeoplysende Frivillighedspris

Vinder er Caroline Wolff Poulsen og Sarah Rahbek Schouby fra Gymnastik Odder

I begrundelsen for kåringen står der:

Sarah og Caroline har været primus motor på et nyt foreningshold, All Stars, i denne sæson. Et hold for unge mellem 16-20 år, en medlemsgruppe som vi ellers har haft svært ved at holde fast i. De to har formået at samle over 50 unge gymnaster, hvoraf flere også, ved at blive prikket til af Sarah og Caroline, er blevet instruktører og hjælpere i foreningen. Sarah og Caroline formår at skabe sammenhold både til træning og udenfor træning. De planlægger aktiviteter, som sikrer det gode sammenhold blandt gymnasterne og sørger for god træning, godt humør og sved på panden. Inden holdet gik i gang, lavede Sarah og Caroline et rigtig godt solidt stykke arbejde med at kontakte, og fastholde kontakten, til de gymnaster de vidste kom hjem fra efterskole. Udover at være instruktører på All Stars er begge unge piger også blevet en del af gymnastikbestyrelsen i GO Odder. Her byder de ind på mange opgaver og står altid klar med en hjælpende hånd hvor der er brug for det. De er med til at være tovholdere på vores gymnastikdag og på andre arrangementer for vores medlemmer i løbet af sæsonen. F.eks. er det dem og deres hold der er ansvarlige for vores tumledage hvor alle foreningen mindre gymnaster kan komme og tumle i multihallen. De har været med til at starte og er stadig primus motor på vores for-opvisning hvor alle hold kan komme og øve inde de skal ud og vise sig rigtigt frem. De to piger bidrager med højt humør og en ”det kan vi da sagtens”- attitude i bestyrelsesarbejdet. Sarah og Caroline er trods deres unge alder, bare blevet et par solide grundsten i vores forening.

Sarah Rahbek Schouby og Caroline Wolff Poulsen fra Gymnastik Odder
Sarah Rahbek Schouby og Caroline Wolff Poulsen fra Gymnastik Odder