Skovbegravelsesplads godkendt

11-05-2022

Snart kan du blive begravet i Vejlskoven ved Rathlousdal. Det besluttede kommunalbestyrelsen mandag aften.

På mandagens møde besluttede en enig kommunalbestyrelse at godkende vedtægterne for en kommunal skovbegravelsesplads i Vejlskoven ved Rathlousdal. Det videre arbejde med pladsen kan derfor begynde.

Baggrund for sagen

"Odder Kommune har i et stykke tid været i dialog med ejeren af Rathlousdal Gods om etablering af en kommunal skovbegravelsesplads i Vejlskoven ved Rathlousdal, og det daværende Miljø- Teknik- og Klimaudvalg godkendte den 10. august 2021 udstedelse af landzonetilladelse til skovbegravelsespladsens etablering.

Efterfølgende har forvaltningen været i dialog med bl.a. ejer og Kirkeministeriet om skovbegravelsespladsens etablering. Det er et krav, at der reelt skal være tale om en kommunal skovbegravelsesplads, og dette indebærer, at det er Odder Kommune, som har det overordnede ansvar, herunder det økonomiske ansvar, for skovbegravelsespladsen. Da skovbegravelsespladsen skal etableres på et areal, som ikke er ejet af Odder Kommune, skal Odder Kommune derfor indgå en forpagtningsaftale om forpagtning af arealet med ejeren af arealet."