Økonomisk tilskud til ukrainske flygtninge

29-03-2022

På mandagens møde besluttede kommunalbestyrelsen at yde tilskud til ukrainske flygtninge og de frivillige, der huser dem.

Nu er der økonomisk hjælp på vej til ukrainske flygtninge og de frivillige, som har åbnet deres hjem for at flygtninge kan bo hos dem. Kommunalbestyrelsen har nemlig besluttet at yde et tilskud til eksempelvis mad og hygiejneartikler.

Bemærk at tilskuddet kun gælder for flygtninge, der har søgt om ophold efter den nyligt vedtagne særlov. Det gælder således ikke flygtninge, som er i Danmark på et turistvisum.

Der kan søges om tilskuddet ved at sende en mail til thea.rindom@odder.dk eller ringe til vores Ukraine-hjælpelinje på 5138 6178. Linjen er åben mandag-onsdag fra 9-14, torsdag fra 9-16 og fredag fra 9-14. Hvis tilskuddet bliver bevilget, gælder det fra ansøgningsdatoen.

Tilskud til ukrainere

Ukrainere i privat indkvartering kan få et tilskud svarende til grundydelsen for personer, der opholder sig på et asylcenter. Grundydelsen dækker udgifter til mad og hygiejneartikler, og den udbetales til personer, der ikke får gratis mad på asylcentret.

Grundydelsen er:

  • 55,11 kr. pr. voksen pr. dag for personer, der ankommer uden ægtefælle eller samlever.
  • 43,63 kr. pr. voksen pr. dag for ægtefæller eller samlevende.

Hertil kommer et forsørgertillæg til børn under 18 år, som også er indkvarteret:

  • 64,30 kr. pr. barn pr. dag for det 1. og 2. barn.
  • 45,93 kr. pr. barn pr. dag for det 3. og 4. barn

Der betales ikke forsørgertillæg for mere end 4 børn

Som eksempel vil en voksen med to børn i så fald få udbetalt 183,71 kr. pr. dag, svarende til 5.511,30 kr. pr. måned.

Tilskud til danske værtsfamilier

Danske værtsfamilier kan få et tilskud på 50 kr. pr. person pr. dag til indkvartering. Hvis værtsfamilien betaler for kost til de ukrainske gæster, kan værtsfamilien også få udbetalt tilskuddet til mad og hygiejneartikler i stedet for, at tilskuddet udbetales til ukrainerne.

I eksemplet med en voksen med to børn vil udgifterne til indkvartering være 150 kr. pr. dag, svarende til 4.500 kr. pr. måned.