To nye direktører til Odder

15-11-2022

Der er kommet navne på Odder Kommunes to nye direktører for henholdsvis Social, Sundhed & Beskæftigelse og Børn, Uddannelse & kultur.

Mandag aften godkendte kommunalbestyrelsen i Odder ansættelsen af Sanela Ljeskovica som ny direktør for Social, Sundhed og Beskæftigelse, og Susanne Hammer-Jakobsen som ny direktør for Børn, Uddannelse og Kulturområdet.

Social, Sundhed og Beskæftigelse

Sanela Ljeskovica kommer fra Fredericia Kommune, hvor hun siden august 2019 har været ansat som fagchef for Beskæftigelse og Borgerservice. Sanela kommer med en bred viden og erfaring inden for social-, sundheds- og beskæftigelsesområdet.

Sanela Ljeskovica

Sanela ser frem til at få endnu flere spændende opgaver i Odder.

-Jeg glæder mig meget til at blive en del af Odder Kommune og være med til at løfte social-, sundheds og beskæftigelsesområdet. Velfærdsområdet står over for store og spændende udfordringer, som jeg ser frem til at være med til at løse. Odder Kommune er veldreven med et godt erhvervs- kultur og fritidsliv og jeg ser frem til i fællesskab at skabe de bedste rammer for borgernær velfærd, fortæller Sanela Ljeskovica.

Sanela Ljeskovica erstatter Jette Lorenzen, der går på pension med årets udgang.

Børn, Uddannelse og kultur

Susanne Hammer-Jakobsen har været direktør/forvaltningschef for Børn og Kultur i Tårnby, Børn & Ungechef for Vestbyen og for Netværket Sårbare og Udsatte børn og unge i Aarhus Kommune.

Susanne Hammer-Jakobsen

Susanne glæder sig til at komme i gang med arbejdet i Odder.

- Jeg ser frem til, at jeg fra 1. januar 2023 skal være med på holdet i Odder Kommune og bidrage til at løfte opgaverne sammen med alle de andre gode folk, som bor og arbejder i Odder Kommune.

Børn, Uddannelse og Kultur er et område, som jeg brænder for og, som jeg i mit arbejdsliv har beskæftiget mig med på mange niveauer. Jeg er optaget af, hvordan vi sikrer fundamentet for et godt børneliv for alle børn, så de trives og udvikler sig og hertil anser jeg kulturen for at være en vigtig bidragsyder. Jeg glæder mig til at møde alle politikere, medarbejdere, ledere, direktionskollegaer og øvrige samarbejdspartnere, siger Susanne Hammer-Jakobsen.

Susanne Hammer-Jakobsen erstatter Flemming Skaarup der 1. august blev Børne og uddannelsesdirektør i Kolding Kommune.

Glad og stolt borgmester

- Jeg er glad og stolt over, at Odder Kommune formår at tiltrække så stærkt et ansøgerfelt til de to direktørstillinger. Det har givet en unik mulighed for at sammensætte et godt tremandshold i vores direktion. Timingen er heller ikke helt dårlig. Vi har haft erfarne folk i direktionen til at få den nye kommunalbestyrelse sat godt på sporet, og nu er der så nye friske kræfter i direktionen, så vi for alvor kan lægge fra land. Jeg ser frem til samarbejdet med de nye direktører og det gør den øvrige kommunalbestyrelse også, fortæller borgmester Lone Jakobi.

Kommunaldirektør ser fem til samarbejdet

-Jeg glæder mig rigtig meget til samarbejdet med Susanne og Sanela. Jeg tror, vi kommer til at supplere hinanden godt og vi bringer alle tre noget forskelligt med ind til bordet. Det tværgående samarbejde mellem vores mange forskellige fagområder i en kommune starter og slutter i en direktion. Kan direktionen arbejde sammen, er der en helt afgørende forudsætning på plads for at det også lykkes, at sætte en fælles retning for hele kommunen. Det er vores ambition og med Susanne og Sanela på holdet, har vi gode muligheder for at lykkes med det og dermed sikre, at Odder Kommune er i stand til at håndtere de store udfordringer, vi står overfor, fortæller Kommunaldirektør Henning Haahr.

Der var et stort ansøgerfelt på 36 ansøgere til stillingerne.