Julelysene tændes i Odder til november

10-10-2022

Energikrisen kommer til at kunne mærkes på julebelysningen i Odder i år – men den bliver tændt.

Når julegaverne skal købes i Odder i år, bliver det stadig under de traditionsrige julelys i gågaden. Det bliver dog i mindre omfang end normalt. Den 25. november bliver juletræet på torvet tændt og det samme gør lysene i gågaden. Frem til den 26. december kommer lysene derfra til at være tændt på hverdage fra klokken 16 og frem til en time efter butikkerne lukker. Det besluttede Udvalget for Økonomi og Erhverv på deres møde mandag.

”Vi er jo i øjeblikket ved at kigge på alle de steder, hvor vi kan spare på energien, og vi diskuterede også om lysene skulle slukkes helt i år. Men vi har lyttet til Køb Odder, som vurderer, at julelysene betyder noget for julehandlen i december, og vi ved, at vores butikker har brug for opbakning. Med beslutningen om den mindre julebelysning i reducerer vi strømforbruget med mere end 80%. Det synes vi er en fin løsning og håber at alle vil deltage i julehyggen i vores handelsgade,” fortæller borgmester Lone Jakobi.

Hos handelsstandsforeningen KøbOdder er formand Sofie Dalsgaard godt tilfreds med beslutningen om at bevare julebelysningen.

”Vi er glade for at der bliver lys i de mørke timer til julehandlen. Det kan virke som en lille ting, men for mange af vores kunder er julebelysningen en stor del af oplevelsen ved at handle i Odder til jul og derfor håber jeg selvfølgelig også at se rigtig mange i Odders butikker,” siger hun.

Du kan følge med i, hvad der ellers kommer til at ske i Odder til jul, på odder.dk og på KøbOdders hjemmeside kobodder.dk.