Effektiv erhvervsservice og grønne tiltag sikrer Odder hattrick i top ti

06-09-2022

For tredje gang i træk ligger Odder Kommune blandt de ti bedste kommuner i Dansk Industris årlige måling af det lokale erhvervsklima.

Hvert år på denne tid laver Dansk Industri en måling af erhvervsklimaet i de danske kommuner – altså en analyse af, hvor godt de lokale virksomheder har det. I den måling placerer Odder Kommune sig endnu en gang i det gode selskab med en samlet niendeplads.

Det er blandt andet en effektiv sagsbehandling, nem adgang til lokal arbejdskraft og en indsats på det grønne område, som har sikret den flotte placering. Især behandlingen af byggesager, hvor Odder indtager flere topplaceringer har bidraget. Og selvom niendepladsen er et lille dyk fra sidste års sjetteplads, så var det alligevel en tilfreds borgmester, som modtog målingen tidligt tirsdag morgen.

”Først og fremmest er jeg stolt af vores placering i forhold til virksomhedernes tilfredshed med kommunens erhvervsvenlighed. Jeg er glad for at der fortsat er så stor tilfredshed med vores information til og dialog med erhvervslivet og at vi samtidig får point for vores grønne indsatser. Jeg synes at det er virkelig flot at vi i Odder fastholder vores plads i top ti og det er vidne om en rigtig stor indsats fra hele forvaltningen, Jobcenteret og UdviklingOdder,” siger Lone Jakobi.

Ros til ”mønsterkommunen” Odder

Hos Dansk Industri har man også lagt mærke til den fine og stabile indsats i Odder Kommune. Her roser Johannes Saugbjerg, der er formand for DI Sydøstjylland, også kommunens service, informationsniveau og grønne investeringer.

”Odder er på mange måder en mønsterkommune, som andre kan lade sig inspirere af. De har en effektiv erhvervsservice med korte ventetider, dialogen med virksomhederne er i top, og de er godt på vej med grønne tiltag i forhold til fx at investere i grønne biler og bygninger med et lavt energiforbrug. Desværre er der alt for få, der i Odder vælger en erhvervsuddannelse efter folkeskolen. Jeg håber derfor, at kommunen vil gøre en ekstra indsats for at vise eleverne i folkeskolen, de mange muligheder en erhvervsuddannelse giver. Vi ved af erfaring, at det gør en forskel,” siger han.

Lige netop indsatsen for at fremhæve erhvervsuddannelserne er noget, som der allerede er fokus på i Odder. Der er for nylig blevet igangsat et initiativ, hvor UdviklingOdder og de lokale skoler samarbejder med blandt andet Dansk Industri om at skabe opmærksomhed omkring ungdomsuddannelserne blandt folkeskoleelever.

”Det projekt er et godt eksempel på, at vi fortsat vil arbejde for at udvikle rammerne for erhvervslivet i Odder og vi glæder os til at kunne tage dialogen med Dansk Industri om, hvordan vi skal gøre det,” siger borgmester Lone Jakobi.

Den lokale erhvervsklimamåling er Danmarks største undersøgelse kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 13. gang, at Dansk Industri foretager den og 93 af landets 98 kommuner er omfattet af undersøgelsen. Ud af disse 93 er Odder Kommune altså nummer 9.

Den fulde undersøgelse kan findes via linket her.