Indvielse af Horsens Fjord vandrerute og cykelsti

14-04-2023

60 km lange vandre- og cykelruter omkring Horsens Fjord bliver indviet på tværs af tre kommuner.

Nu bliver det for første gang nogensinde muligt at vandre eller cykle hele vejen rundt om Horsens fjord på særligt afmærkede ruter.

Det fejrer de tre fjordkommuner i Odder, Horsens og Hedensted den 29. april. Her bliver de to nye ruter indviet med et væld af spændende aktiviteter, som viser, hvad fjordområdet bl.a. byder på.

Vil du ud og vandre eller cykle langs Horsens Fjord, spille naturbingo med ungerne ved Husodde Strand eller opleve Borre Knob i kyndigt selskab med en naturvejleder?

Motionscyklist på Alrødæmningen
Motionscyklist på Alrødæmningen

Så sæt kryds i kalenderen lørdag den 29. april 2023

Her inviterer Odder, Horsens og Hedensted kommuner nemlig til fejring af, at der nu er sammenhængende og afmærkede vandre- og cykelruter hele vejen rundt langs fjorden på tværs af kommunegrænser. Det gør det meget nemmere for vandrere, cyklister eller andre, der gerne vil nyde området, at komme helt tæt på den fjordnære natur.

- Fjorden og hele naturen omkring er et virkelig dejligt område, og der er så mange smukke steder, hvor man kan få storslåede naturoplevelser. Ved at lave en rute, der følger fjorden rundt i de tre kommuner, har vi nu alle meget bedre muligheder for at nyde fjorden og alt det, den byder på - hvad enten man er til en overnatning i shelter, en gåtur med familien eller måske en badetur, når sommeren kommer, siger Lone Jakobi, borgmester i Odder Kommune.

Bro ved Sondrup Strand
Bro ved Sondrup Strand

De ca. 60 km lange ruter er et resultat af det håndslag, borgmestrene i de tre kommuner gav hinanden for et par år tilbage, hvor visionen om en fælles sti blev aftalt.

Indvielse med et væld af aktiviteter lørdag den 29. april

Lørdag den 29. april markerer de tre borgmestre nu færdiggørelsen af vandre- og cykelruterne ved en officiel indvielse, der foregår på Borre Knob, Søborgvej 20, Juelsminde kl. 11.

Borre Knop
Bro ved Borre Knob

Tak til alle lodsejerne

- Til den officielle indvielse har vi inviteret alle de lodsejere, der har lagt jord til, for uden dem kunne vi ikke realisere projektet. Det vil vi rigtig gerne takke dem for, så indvielsen er også en hyldest til alle dem, der i vores tre kommuner har gjort det muligt at gennemføre projektet, siger Ole Vind, borgmester i Hedensted Kommune.

Interesserede borgere er også meget velkomne til den officielle indvielse, ligesom der er masser af aktiviteter, der er knyttet til landskabet omkring fjorden, man kan deltage i på dagen.

Første skridt

Med de afmærkede vandre- og cykelruter er adgangen til fjorden og landskabet omkring nu forbedret, og i de tre kommuner bliver der sammen med turistsamarbejdet Destination Kystlandet arbejdet på en fremtidig udviklingsplan for området. I den bliver det kortlagt, hvilke områder der skal beskyttes, og hvilke der kan udvikles f.eks. områder, hvor der i forvejen er offentlige p-pladser og toilet.

- Vandre- og cykelruterne er de første skridt, som gør, at vi sammen nu kan kigge på, hvordan vi kan skabe flere muligheder for at nyde fjordområdet, men samtidig - og mindst lige så vigtigt - sikrer, at vi værner om naturen. Hvis vi fremover skal udvikle fjordområdet, kræver det, at vi i de tre kommuner og særligt blandt de berørte lodsejere alle kan se perspektiverne i det ud fra et borger-, et turist- og et erhvervsperspektiv, samtidig med, vi beskytter naturen de steder, hvor den skal have lov til at være i fred, siger Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune.

Se program for indvielsesdagen den 29. april

Her kan du også kan læse, hvor de forskellige aktiviteter finder sted.

Kort over Horsens Fjordstien

Til nogle aktiviteter er der tilmelding, ligesom det koster 30 kr. til en billet til bussen, hvis man vil med på en af de planlagte vandreture.