Samkørsel er et hit i Odder Kommune

26-04-2023

I første kvartal af 2023 kørte der 460 samkørsler i Odder Kommune. Det er næsten dobbelt så mange som hele 2022.

Hver dag starter tusindvis af biler i Odder Kommune og kører fra A til B – og fra B til A igen senere på dagen. Og i flere og flere af dem er der samkørsel, viser de seneste tal fra pendler-platformen Nabogo, som Odder Kommune sidste år indledte et samarbejde med. Ifølge en dugfrisk opgørelse fra Nabogo var der i første kvartal af 2023 460 samkørsler, hvilket er en markant stigning i forhold til de 287 samkørsler, der var i løbet af hele 2022.

”Jeg er glad for at så mange borgere i Odder Kommune har fået øjnene op for samkørsel og har taget det til sig. Det er et godt projekt - for trængslen på vores veje og ikke mindst for klimaet, så jeg håber at den her positive udvikling fortsætter,” siger Kresten Bjerre, der er formand for udvalget for Klima og Plan.

Det er bestemt godt for klimaet – ikke mindst for CO2-udledningen – at flere kører sammen. De 460 samkørsler har givet en besparelse på 959 kg CO2 i forhold til, hvis de samme kørsler var sket hver for sig.

Håber at få flere med

Konceptet for Nabogo er at man opretter sig som enten chauffør eller passager og kan derefter enten booke eller tilbyde en tur. Det er der i skrivende stund 214 Odder-borgere, der har gjort – 96 chauffører og 118 passagerer. Og hos Nabogo er man glade for modtagelsen i Odder Kommune.

”Over det sidste kvartal har jeg samarbejdet sammen med en række forskellige borgere, og er kommet ud til de forskellige lokalsamfund, gymnasiet, højskolen og det bæredygtige bofællesskab Kløverbakken. Tak til jer! Jeg glæder mig til at se hvad det næste kvartal byder på,” siger Jessie Holm, der er projektleder hos Nabogo.

Odder Kommunes samarbejde med Nabogo startede i begyndelsen af 2022 og løber til og med marts 2025. Du kan læse første kvartalsrapport for 2023 og årsrapporten for 2022 her.

Fakta om samkørsel i Odder Kommune:

  • 460 samkørsler i første kvartal 2023.
  • 96 chaufførprofiler og 118 passagerprofiler.
  • Gennemsnitslængden på turene er 15,2 kilometer, og der er blevet kørt 7.003 kilometer samlet.