Nyt værksted til FGU i Odder

19-12-2023

FGU Sydøstjylland har modtaget 2.726.234 kr. i støtte fra Nordea-fonden til Grøn omstilling af FGU Sydøstjyllands autoværksteder, som skal bidrage til at styrke den næste generation af dygtige faglærte i Odder, Horsens og Skanderborg.

Med 100 mio. kr. fra Nordea-fondens Værkstedspulje får en række erhvervsskoler og FGU-skoler i hele Danmark nu mulighed for at investere i mere moderne værktøj, nye teknologier og grøn omstilling. Med 2.726.234 kr. i støtte kan FGU Sydøstjylland nu igangsætte en grøn omstilling af skolens autoværksteder og opførelse af et nyt klargøringsværksted, der har været et ønske siden etableringen af FGU tilbage i 2019.  

Niels Bjørnø, direktør for FGU Sydøstjylland glæder sig over støtten fra Nordea-fonden:

”Tak til Nordea-fonden. Det er jo som en tidlig julegave. Vi får langt bedre mulighed for at åbne vores elevers øjne for den vigtige grønne omstilling, og de bliver bedre gearet til fremtidens arbejdsmarked for nu at blive i bilsproget. Samtidig får vi etableret et klargøringsværksted i Odder, som både er grønt og giver vores elever masser af brugbare færdigheder.”

Med en grøn omstilling af autoværkstederne håber FGU Sydøstjylland at engagere nuværende elever samt tiltrække flere unge til FGU-uddannelsen og dermed bidrage til, at det bliver mere attraktivt for unge at tage en erhvervsuddannelse.

Bestyrelsesformand for FGU Sydøstjylland Uffe Jensen er yderst begejstret over støtten og udtaler: ”Det er et scoop for FGU Sydøstjylland og for FGU Odder specifikt. FGU Odder fordobler deres værkstedskapacitet, og det er der brug for. Det er vigtigt, at vores værksteder booster sig til fremtidens arbejdsmark, så tusind tak til Nordea-fonden.”

100 mio. kr. til fremtidens faglærte

FGU Sydøstjylland modtager 2.726.234 kr. i støtte fra Nordea-fondens Værkstedspulje på 100 mio. kr., der er uddelt til 20 erhvervsskoler og 10 FGU-skoler fordelt på i alt 57 lokationer rundt omkring i landet.

Puljen er etableret for at give skolerne mulighed for at forbedre deres faciliteter og opkvalificere underviserne og dermed gøre det mere attraktivt for unge at tage en erhvervsuddannelse. Nordea-fondens støtte går bl.a. til, at uddannelsesinstitutionerne kan investere i mere moderne værktøj, nye teknologier og grøn omstilling.

”Vi har brug for nye generationer af dygtige faglærte og håber, at Værkstedspuljen bidrager til, at flere unge får lyst til at blive håndværkere – uanset om det er smed, kok, landmand eller andre fag. Det har været fantastisk at få et væld af ansøgninger fra ambitiøse FGU- og erhvervsskoler, der gerne vil tilbyde deres elever de bedst mulige rammer med moderne udstyr og topkvalificerede faglærere,” siger Henrik Lehmann Andersen, adm. direktør i Nordea-fonden. 

Værkstedspuljen var åben fra juni til oktober 2023, hvor i alt 68 uddannelsesinstitutioner fra Danmark og Færøerne søgte om støtte. Projekterne modtager fra 1. mio. kr. og op i støtte.