Genbrug hitter i stigende grad

25-01-2023

Succesen for Værdicentralen Odder fortsætter; mængden af genbrug stiger og det samme gør efterspørgslen. Derfor slår Værdicentralen Odder dørene op en ekstra åbningsdag.

Genbrugstanken hitter

Renosyds butik har siden første åbningsdag i august 2021 haft åbent tre dage om ugen. Med den store opbakning fra kunderne giver anledning til at udvide med en ekstra åbningsdag og endnu mere genbrug. Så fra 1. februar kan kunderne fremover også kan shoppe genbrugsvarer på onsdage fra 13 – 17. 

”Formålet med Renosyds genbrugsbutikker er at hjælpe en verden, der er presset på ressourcer. Det er nødvendigt, at vi alle tænker over vores forbrug og køber mere genbrug frem for nyt. Derfor glæder det os, at vi kan mærke kundernes genbrugsgejst og stigende opbakning til at købe genbrug. For eksempel har vi i op til jul oplevet flere kunder, der fandt julegaverne i Værdicentralen,” fortæller Direktør Henrik D.H. Müller.

Over 1 ton genbrug langes over disken hver åbningsdag i Odder. Varer som afleveres til genbrug på Renosyds genbrugspladser. Derfor finder kunderne i Værdicentralen stort set alle varetyper på hylden, alt fra byggematerialer, tøj, legetøj, brugskunst, køkkenredskaber og elektronik.

”Ved at holde åbent en ekstra dag, får vi sendt endnu flere varer i cirkulation. Mængderne af genbrug stiger, så der nok genbrug til, at alle frivillige organisationer, der ønsker det, kan indsamle genbrug på genbrugspladserne,” fortæller Henrik.

Socialt fællesskab og en god arbejdsplads

I Værdicentralen prioriteres en god arbejdskultur, med en stor rummelighed. Udover et team af fastansatte, så tilbyder Værdicentralen meningsfulde praktikforløb og prioriterer dem højt. Et godt samarbejde med blandt andet Jobcenter Odder, gør at den enkelte kan få et udviklende praktikforløb og gøre en forskel, både for de fastansatte i butikken og for målet om at genbruge mest muligt.
”Renosyd driver genbrugsbutikker med fokus på at gøre affald til værdi, men den sociale vinkel er også en stor og vigtig del af Værdicentralens DNA. Derfor har vi hvert år flere praktikanter, som også bringer enormt meget kreativitet ind i butikken, og finder på tiltag, som i høj grad er med til at inspirere kunder til at købe genbrug,” siger afdelingsleder Thorkild Videbæk.

Rød løber, kaffe og kage

1. februar kl. 13 ruller butikken den røde løber ud og byder på kaffe og kage for at fejre den allerførste åbningsdag på en onsdag. Ved samme lejlighed er der også mulighed for at møde direktøren for Renosyd og få en snak om genbrug. Renosyd byder alle borgere velkommen og håber de vil komme og se butikkens nyeste genbrugsfund. Butikken har fremover åbent hver tirsdag – torsdag fra 13 -17 og lørdag fra 10 – 14.
På Facebooksiden Værdicentralen Odder kan du følge med i, hvad der er på hylderne, events og sjove historier fra hverdagen i butikken.