Odder Kommune skal på det store lærred

11-01-2023

Fra 1. januar er Odder Kommune blevet medlem af Den Vestdanske Filmpulje. Det sker blandt andet efter henvendelse fra to lokale virksomheder.

Når du fremover sætter dig i biografsædet for at se en dansk film, er det en god idé at se lidt ekstra godt efter, hvis du er fra Odder. Måske får du øje på et velkendt område. Odder Kommune er nemlig kommet med i Den Vestdanske Filmpulje, og dermed kan man nu få støtte til film, hvis man optager i kommunen. Ansøgningen til at blive medlem af puljen opstod efter en henvendelse fra to lokale virksomheder, Burning Snail og Lumen Aps, og her er man glade for at der kommer flere film-muligheder til Odder.

- Vi er rigtig glade for, at Odder Kommune har taget så godt imod ideén om at få optagelse i Den Vestdanske Filmpulje. Det åbner for en masse muligheder for filmproducenter og andre indenfor både spillefilm, tv-serier og animation. Det betyder, for os som virksomhed, at vi kan slå dørene op til studie og produktionsværksted og byde velkommen til produktioner som modtager støtte fra Filmpuljen. Vi kan være med til at gøre opmærksom på alle de muligheder Odder Kommune rummer, lige fra locations til lokale håndværkere og byens kreative aktører, som alle kan byde ind med inspiration og løsninger til film og tv-serier. Vi ser frem til et spændende samarbejde og glæder os til at få endnu flere besøg af filmfolk i byen i fremtiden, fortæller Klement Thorst fra Burning Snail

Et medlemskab af Den Vestdanske Filmpulje kan være med til at trække flere produktioner til Odder Kommune, hvilket kan være til gavn for det lokale erhvervsliv – for eksempel ved at skabe arbejdspladser i produktionsmiljøet i kommunen. Derfor glæder det også Lone Jakobi, borgmester i Odder Kommune, at medlemskabet nu er kommet på plads.

- Jeg håber at vores deltagelse i filmpuljen kan hjælpe med til at endnu flere produktionsselskaber får øjnene op for Odder. Vi har jo mange gode og flotte områder i kommunen, som er oplagte at filme i, og derfor er jeg også glad for at vi sammen med filmpuljen kan være med til at hjælpe filmprojekter på vej, siger Lone Jakobi.

Den Vestdanske Filmpulje er en regional filmfond. Filmpuljen har eksisteret siden 2002 med det formål at sikre kunstnerisk interessante film og tv-produktioner samt understøtte udviklingen af et lokalt film- og tv-miljø til gavn for beskæftigelsen i de vestdanske medlemskommuner. Et medlemskab af Den Vestdansk Filmpulje koster i udgangspunktet 2 kr. pr. indbygger pr. år. Det vil sige 48.000 kr. årligt for Odder Kommune.

Du kan læse mere om filmpuljen her.