Fokus på Havmiljø til Nordsminde For Fulde Sejl

13-06-2023

Havsamarbejdet deltog i arrangementet Nordsminde for Fulde Sejl 10. juni, hvor Kutteren M/S Anton sammen med en formidlingsstand ved vandet, dannede rammerne for formidling af Havsamarbejdets arbejde.

Et fantastisk vejr og nem adgang til vandet udgjorde optimale rammer, og rigtig mange børn og voksne fik besøgt vores Hav-stand, hvor Havmiljøkoordinator Torben Ankjærø og Danmarks Naturfredningsforenings frivillige fortalte om havets finurlige liv, børn undersøgte strandkanten for liv, og voksne fik en god snak om, hvordan havet har det, og hvad vi har tænkt os at gøre for at genoplive mangfoldigheden af liv i vores lokale havmiljø.

Borgmester i Odder Kommune, Lone Jakobi, holdte tale ved arrangementet, hvor hun satte ord på dels det store frivillige engagement bag Nordsminde for Fulde Sejl, og samtidig det nye i, at havmiljøet i år er et tema til årets ”Nordminde-foreningstræf”. Miljøskibet fra Landsforeningen Levende Hav blev flittigt besøgt, og skipperne fortalte historier om skibets mange forskellige opgaver, fra fangst af løsrevet garn i Limfjorden til formidling af havets tilstand og prøvetagninger.

Havsamarbejdet vil gerne benytte lejligheden til at takke de mange frivillige, som deltog og hjælpe med havformidlingen, fra DN, Levende Hav, Kysthjælperne under Danmarks Sportsfiskerforbund og Kystvogterne.