Læseakrobater på international bibliotekskonference

12-06-2023

Læseakrobaterne fra Odder Bibliotek bidrog til indholdet med deres egen kortfilm.

Læseakrobaterne fra Odder Bibliotek deltog for nylig i den internationale bibliotekskonference Next Library 2023 på DOKK1 i Aarhus. 350 personer medvirkede fra 30 forskellige lande for at diskutere fremtidens biblioteker og deres rolle i forhold til temaerne: demokrati, leg og bæredygtige udviklingsmål.

Læseakrobaterne var den eneste gruppe af børn som bidrog til indholdet gennem kortfilmen ”Breve til fremtiden”, instrueret af projektleder Karin Grand. Forventningerne var store og blev til fulde indfriet på dagen.

En pige og en dreng
Videoen afspilles på Youtube

I den forberedende proces, definerede børnene selv ét af målene med deres gruppe. ”Med filmen viser vi, hvem vi er. Vi vil inspirere andre børn til at læse mere”, som Aja fra Hou udtaler det.

Kortfilmen skildrer dette at skabe et fællesskabe omkring læsning og kreativitet på tværs af 5 forskellige skoler. Hvordan børn kan bruge deres stemme og være med til at forme den verden, de skal bebo i fremtiden.

Læseakrobaterne havde desuden deres egen stand på festivalen, hvor deltagerne kunne besøge dem og skriftligt besvare spørgsmål:

  • Hvad drømte du om som barn?
  • Hvilke drømme er blevet indfriet?
  • Hvilke drømme har du stadig?