Erhvervslivet blev fejret

04-05-2023

Onsdag aften var festaften for Odder Kommunes erhvervsliv –der var det nemlig tid til kommunens årlige Erhvervstræf.

Knap 140 mennesker var onsdag aften troppet op på Odder Park Hotel for at fejre de mange dygtige erhvervsdrivende i Odder Kommune. Erhvervstræffet er en årlig begivenhed, hvor UdviklingOdder og Odder Kommunes erhvervsliv har mulighed for at se tilbage på året, der gik, og frem mod et nyt. Og der er nok at tage fat på, som det også lød fra borgmester Lone Jakobi, der bød velkommen.

”Da vi indstiftede Erhvervstræffet sidste år var det med et ønske om at sætte en fælles retning for en fortsat positiv erhvervsudvikling i Odder. Et stærkt erhvervsliv er nemlig både en forudsætning for vækst og udvikling og grundlaget for en sund økonomi i kommunen,” sagde hun ved starten af træffet.

Pris af lokale materialer

De to store begivenheder til aftenens erhvervstræf var uddelingen af UdviklingOdders to priser: Erhvervsprisen og Iværksætterprisen.

Til iværksætterprisen var COR Fitness, Kenneth Arboe Arkitektur (KAARK) og Mejeriet Tunø nomineret. Her var det COR Fitness, der løb med sejren, og det var Jeppe Thorsager, ejer af fitnesscenteret, glad for:

”Tusind tak for hæderen. Det er dejligt at blive anerkendt for at flytte fokus i den her branche – vi har hele tiden arbejdet med at ikke skulle handle om regneark, men om hvordan det føles i maven. Starten var svær, men vi kan virkelig mærke at folk købte ind på det her,” sagde han.

Til Erhvervsprisen var der også tre nominerede: CNC Products, Hesselund El og Houkjær Begravelse. Her blev det Houkjær Begravelse i skikkelse af indehaver Jacob Houkjær, der fik prisen med hjem.

”Jeg er meget rørt over den her pris og af indstillingen. Vi laver opgaver, som ikke kan gøres om og derfor skal være helt rigtige første gang. Den slags kræver vanvittig dygtige folk og dem har vi heldigvis, så tak til dem og til vores loyale kunder,” sagde han efter at have fået prisen.

Prisen var en statuette af et kunstværk, som Ole Grøn står bag. Den er i messing og monteret på en træfod, der er lavet af fældede træer fra Alléen i Odder.

Gazeller og oplæg

Det var dog ikke kun UdviklingOdders egne priser, der fik opmærksomhed til Erhvervstræf. Også de 10 lokale vindere af Børsens Gazelle-pris blev hædret for deres flotte vækst de sidste år. Det handlede om AluFlam, CarPeople, Feriepartner Odder, Firmagaveronline.dk, Houkjær Begravelse, Hydraulico, JH El, Murermester Steffen Holm Nielsen, Odoo House og Robot Factory.

Udover priserne bestod aftenen også af oplæg om udfordringerne med mangel på arbejdskraft og hvordan man som virksomhed kan trives på trods af dem. Morten Søholm, der er Founding Partner hos Creative Zoo gav bud på, hvordan man arbejder med employer branding. Han blev fulgt op af Michael Laursen, der er direktør i ProTruck, som gav sit bud på, hvordan man vækster i en tid med mangel på arbejdskraft.

Både oplæg og prisuddeling skabte grobund for gode snakke og god stemning, hvad Lone Jakobi også kvitterede for, da aftenen var slut.

”Det lyder måske lidt mærkeligt at sige, men tak for pausen. Her gik snakken nemlig meget livligt, og det er jeg glad for. Et af målene for i aften var jo at få talt sammen på tværs. I Odder Kommune er vi ikke større end at vi nemt kan finde hinanden, så jeg vil opfordre til at holde fast i den gode dialog,” sluttede borgmesteren.

Fotograf Lars Aarø var også til stede på aftenen og tog billeder. Nogle af dem kan du se her: