Flere farver på Løvbjergs p-plads

30-05-2023

I disse dage er der blevet plantet massevis af insektvenlige stauder i bedene ved Løvbjergs nye p-plads.

Kirsten har været gartner i Odder Kommune i knap 20 år og sørger for at passe de grønne arealer i midtbyen.

I de seneste år har kommunens naturmedarbejder og driftsfolkene arbejdet tæt sammen om at finde grønne løsninger, som ikke bare ser godt ud og gavner vores trængte insekter men som også er driftsmæssigt forsvarligt.

Ved Løvbjerg er der plantet solhat, røllike, småblomstret salvie, løvefod, katteurt og engelsk græs og planterne var knap sat i jorden før små vilde bier havde slået sig ned. De første år vil Kirsten have stor fokus på lugning og vanding, men med tiden vokser planterne sammen og jorden kan bedre holde på fugten. Stauderne slås ned i foråret så der gives give lys og luft til de nye skud. På denne måde sikres der også føde til småfuglene hen over vinteren og insekter kan gennemføre deres livscyklus i staudestængler eller isoleret under jordoverfladen.

planter på vogn

Vi evaluere løbende på sammensætningerne og driften og arbejder os stille videre til byens andre grønne områder. Senest er de runde kummer ved stationen blevet tilplantet med hamp-hjortetrøst, skælhoved, hvidplettet lungeurt, purpursolhat og småblomstret salvie samt marksten og enkelte træstubbe.